Ταμείο ανεργίας: Πότε δικαιούμαι;

Είναι μια ερώτηση που κάνεις όταν σταματάς την εργασία σου.

Δικαιούσαι το ταμείο ανεργίας όταν η εξαρτημένη σχέση εργασίας είτε έληξε, είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέβαλαν εισφορές υπέρ του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Δικαιούσαι να είσαι στο ταμείο ανεργίας από πέντε έως δώδεκα μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης και τον αριθμό ημερησίων επιδομάτων που έλαβες κατά την τελευταία τετραετία. Παίζει ρόλο τα πόσα ένσημα έχεις για να μπεις στο ταμείο ανεργίας.

ποτε δικαιουμαι ταμειο ανεργιασ
Πότε μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας

Πότε μπαίνεις ταμείο ανεργίας;

Δικαιούσαι να είσαι στο ταμείο ανεργίας εφόσον καταγγέλθηκε ή έληξε η σύμβαση εργασίας σας. Δεν χορηγείται αν αποχώρησες οικειοθελώς από την εργασία σου.
Δικαιούσαι να μπεις στο ταμείο ανεργίας αν δεν απασχολείσαι σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολείσαι και είσαι ικανοί και διαθέσιμος στην αγορά εργασίας.

Τέλος μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας αν έχεις πραγματοποιήσει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα συγκεκριμένο αριθμό ημερών εργασίας, για τις οποίες καταβάλλονταν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ.