Επίδομα ανεργίας: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για το ταμείο

Τι αλλαγές γίνονται στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ;

Θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, το επίδομα ανεργίας διακόπτεται, ενώ κάποιοι θα λαμβάνουν και μπόνους. Είναι μερικές από τις αλλαγές που ακούγονται για το ταμείο ανεργίας.

Καινούργια δεδομένα έρχονται να ισχύσουν για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, μεταξύ άλλων ακούγεται ότι θα υπάρχουν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Θα είναι τα βαρίδια για την παραμονή ή τη διαγραφή των εγγεγραμμένων ανέργων από το μητρώο του ΟΑΕΔ και διακοπή του επιδόματος αν ο άνεργος αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας.

Καινούργια δεδομένα έρχονται να ισχύσουν για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ,
Καινούργια δεδομένα έρχονται να ισχύσουν για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Φωτογραφία Jacqueline Munguía, unsplash

Παράλληλα θα δίνεται μπόνους για όσους βρίσκουν δουλειά το διάστημα που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, καθώς και στους αποτελεσματικούς εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ. Δηλαδή οι επιδοτούμενοι άνεργοι που βρίσκουν δουλειά, εκτός από το μισθό τους θα συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Παρέχεται για πρώτη φορά μπόνους ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια (πάνω από 5 χρόνια) ανέργους που καταρτίζουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Με βάσει το σχέδιο νόμου θεσπίζονται νέα ψηφιακά εργαλεία που θα διευκολύνουν τους άνεργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Τέλος, οι άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ δε θα είναι πλέον δικαιούχοι των ωφελημάτων όπως μοριοδοτήσεις, κοινωνικός τουρισμός, δωρεάν μετακίνηση, ελεύθερη είσοδος σε θεάματα και μουσεία.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη δικαστικών υπαλλήλων: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Προκήρυξη δικαστικών υπαλλήλων: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Παραλία Θαψά: Εκεί σταματά ο χρόνος και ζεις μόνο το όνειρο

Δείτε τι απίστευτο πάρκο έφτιαξαν στη Χαλκίδα

Αλυκές: Δείτε τι κολυμπούσε στη θάλασσα έξω από τις καφετέριες

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις