Χαλκίδα: Σε ποιο σχολείο θα πάψουν να φορούν μπουφάν οι μαθητές;

σχολειο, χαλκιδα, μπουφαν, μαθητεσ

Και όμως ένα σχολείο στη Χαλκίδα θα εφαρμόσει αυτή την τακτική μιας και έρχεται μεγάλη αλλαγή.

Δεν θα το επιβάλλει αλλά δεν θα μπορούν ούτως ή αλλιώς να κάνουν μάθημα με μπουφάν οι μαθητές σε σχολείο στη Χαλκίδα.

Όσο διαβαίνουμε προς το καλοκαίρι δεν μας προσελκύει και πολύ αυτή η είδηση που μιλά για ζέστη, ωστόσο τον χειμώνα την χρειαζόμαστε.

Η Χαλκίδα μπορεί να μην έχει και τα πιο μεγάλα κρύα, ωστόσο όταν χαλά ο καιρός είναι ικανός να ρίξει και χιόνι μέσα στην πόλη.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε και τα χιόνια στη Χαλκίδα που έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνιση τους.

Το πρόβλημα με τα χιόνια εκτός από την δυσκολία στις μετακινήσεις είναι και το κρύο που φέρνει.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και δεν μπορούν να ζεσταθούν.

Αναγκάζονται και είναι με τα μπουφάν στην τάξη και συγχρόνως να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λυθεί σε ένα από τα σχολεία στη Χαλκίδα. Σε αυτό το σχολείο δεν θα χρειάζεται να φορούν μπουφάν οι μαθητές όταν θα είναι στην τάξη.

Δεν θα φορούν μπουφάν στις τάξεις οι μαθητές σε σχολείο στη Χαλκίδα

Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε ένα σχολείο που θα γίνει το πιο ζεστό στην Εύβοια. Θα φορούν μπουφάν μόνο όταν είναι στον δρόμο για το διδακτήριο τους.

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται στη Χαλκίδα και ένα νέο διδακτήριο. Ένα πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια μαθητές, δασκάλους και γονείς, βρίσκει επιτέλους την οριστική του λύση στη Χαλκίδα και ξεκινούν οι εργασίες για το δημοτικό σχολείο.

Έρχεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας

Υπογράφτηκε η απόφαση ένταξης του έργου και θα αναβαθμιστεί ενεργειακά. Θα γίνει ένα αγνώριστο σχολείο απέναντι στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει τα σύγχρονα κράτη.

Είναι μια προσπάθεια που κλείνει το μάτι σε ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που θα δημιουργήσει έως το 2030, 38.000 νέες θέσεις εργασίας όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας. Η εξωτερική θερμομόνωση τοίχων και μόνωση οροφής και πυλωτής θα δώσει ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Σε αυτό θα συμβάλει και η αντικατάσταση κουφωμάτων, κλιματιστικών συσκευών και φωτιστικών σωμάτων.

Θα γίνει και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering) και λέβητα φυσικού αερίου.

Μία κίνηση που αγκαλιάστηκε από πολλούς γονείς στη Χαλκίδα, ωστόσο ακούστηκε και μία πικρία και επιφύλαξη φέρνοντας παράδειγμα αυτό που έγινε πριν από χρόνια στο 3ο και 6ο γυμνάσιο Χαλκίδας.

Εκεί όπου πριν από πολλά χρόνια εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά με σκοπό να δίνουν δωρεάν ρεύμα και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και σαπίζουν στην οροφή των διδακτηρίων.

Όπως και να έχει, ο καιρός θα δείξει και σίγουρα πρόκειται για μία καινοτομία στη Χαλκίδα όπου θα εξασφαλιστούν συνθήκες θερμικής άνεσης στο διδακτήριο κατά την σχολική περίοδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ορθολογική χρήση και την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Ένα έργο που θα βελτιώσει το σχολικό περιβάλλον και παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και το σχετικό κόστος.

Μία καινοτομία σε σχολείο στη Χαλκίδα όπου στο μέλλον με τα πολλά κρύα δεν θα κάνουν μάθημα οι μαθητές με μπουφάν στις τάξεις τους.