Σεισμός τώρα στην Εύβοια: 4,5 Ρίχτερ στην Ιστιαία

Σεισμός στην Εύβοια

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024 στην Βόρεια Εύβοια και έγινε αισθητός στη Χαλκίδα, ακόμη και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Ιστιαίας.

Το επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,4 χιλιόμετρα.

Δεν «κουνήθηκε» μόνο η Εύβοια αλλά και η Αττική από τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε και είχε επίκεντρο τον νομό μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ισχυρό σεισμό στην Βόρεια Εύβοια.

Μετά τον σεισμό, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, οι οποίοι ήταν μικρής έντασης, με τους περισσότερους κάτω από 2 Ρίχτερ. Ακολουθία, που είναι αναμενόμενη κατά τους σεισμολόγους.

Το επίκεντρο της δόνησης των 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 4 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Οι σεισμολόγοι, εμφανίζονται καθησυχαστικοί λέγοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνιστούν ψυχραιμία. Σε λίγες ώρες θα έχουν περισσότερα να πουν δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.