Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024;

Σχολεία στην Εύβοια

Πότε σταματάνε τα σχολεία για καλοκαίρι 2024 – Ποιες οι ημερομηνίες

Πότε τελικά κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024; Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024. Τα σχολεία θα κλείσουν όπως και το 2019.

Το καλοκαίρι είναι αγαπητό για τους μαθητές που θα ξεκουραστούν από τα μαθήματα και θα χαρούν τις διακοπές τους.

Πότε θα κλείσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία για καλοκαίρι 2024;

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία κανονικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου. Είναι τα μόνα σχολεία που κλείνουν κανονικά μιας και δεν αλλάζει κάτι. Βέβαια 15 Ιουνίου 2024, πέφτει Σάββατο και έτσι θα κλείσουν μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια για καλοκαίρι 2024;

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, μάθαμε πότε κλείνουν, το ίδιο ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια;

Το παραπάνω πρόγραμμα φυσικά δεν ισχύει για τα γυμνάσια και για τα λύκεια, όπου το σχολικό έτος ορίζεται διαφορετικά και πάντα μετά από απόφαση του υπουργείου παιδείας κάθε χρόνο.

Με λίγα λόγια, το πότε κλείνουν τα γυμνάσια και λύκεια δεν είναι στανταράκι και πάντα ορίζεται ύστερα από απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

Πέρσι, τα μαθήματα σε Λύκεια σταμάτησαν την Πέμπτη 18 Μαΐου ενώ, οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 23 Μαΐου.

Η α και β Λυκείου τελείωσαν στις 15 Ιουνίου 2023. Φυσικά και στα λύκεια είναι πολύ πιθανόν η σχολική χρονιά να λήξει την ίδια ημερομηνία όπως και στα δημοτικά στις 14 Ιουνίου 2024.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η ημερομηνία λήξης μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια μιας και η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο σχεδιασμό για την λήξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας θεωρείται σχεδόν βέβαιο το Υπουργείο να ανακοινώσει λήξη μαθημάτων στα Γυμνάσια νωρίτερα από τις 30 Μαΐου για φέτος, ώστε να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Για το Λύκειο, φέτος τα μαθήματα θα σταματήσουν την Παρασκευή 17 Μαίου με τους μαθητές να λαμβάνουν το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.