Μέχρι πότε είναι οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές 2022-2023;

μετεγγραφεσ, μετεγγραφεσ φοιτητων, μετεγγραφεσ φοιτητων 2022, κατ εξαιρεση μετεγγραφεσ, μετεγγραφεσ φοιτητων 2022-23, κατ εξαιρεση μετεγγραφεσ 2022-2023, κατ εξαιρεση μετεγγραφεσ 2022
Πως κάνουμε αίτηση θεραπείας; unsplash

Πολλοί Ευβοιώτες που έχουν δύο παιδιά και σπουδάζουν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, ρωτούν πως μπορούν να μειώσουν τα έξοδα τους.

Η μοναδική λύση είναι η μετεγγραφή των φοιτητών. Θα πρέπει να ξέρετε ότι έκλεισε η διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών για το έτος 2022 – 2023 και μάλιστα έγινε νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις των μετεγγραφών των φοιτητών ήταν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2022 ενώ υπάρχει χρόνος και για τις ενστάσεις και για τις κατά εξαίρεση μετεγγραφές.

Με την επίσπευση των μετεγγραφών των φοιτητών, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο για τους φοιτητές όσον αφορά την φοίτηση τους στα πανεπιστήμια.

Μετεγγραφές φοιτητών: Πότε βγήκαν πέρσι τα αποτελέσματα;

Το 2021 οι μετεγγραφές των φοιτητών είχαν γίνει μέχρι 5 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα είχαν εκδοθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Τέλος, οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών 2020 είχαν γίνει μέχρι 20 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα είχαν εκδοθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Kατά των αποτελεσμάτων των αιτήσεων μετεγγραφής μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά ενστάσεις- αιτήσεις θεραπείας, μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Πως κάνουμε αίτηση θεραπείας;

Οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από Επιτροπή Ενστάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή Μετεγγραφών 2022 με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σχετικό σύνδεσμο.

Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προθεσμία αιτήσεων για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής υποβάλλεται σε ημερομηνίες και με διαδικασία που ανακοινώνεται από το υπουργείο.