Το πιο μεγάλο ιστιοφόρο στον κόσμο βρέθηκε στη Χαλκίδα

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, το «Royal Clipper»
Αντώνιος Λάμπρου

Ένα θέαμα που δεν βλέπεις κάθε μέρα αντίκρισαν κάτοικοι και επισκέπτες στη Χαλκίδα, όταν στα νερά της εμφανίστηκε ένα πλωτό θαύμα

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, το «Royal Clipper», έκανε την εμφάνισή του στη Χαλκίδα, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού.

Το επιβλητικό σκαρί κατέπλευσε τον Μάρτιο του 2021 στα Ναυπηγεία της ευβοϊκής πρωτεύουσας, μεταμορφώνοντας το λιμάνι σε σκηνικό ταινίας.

Advertisement

Όλοι έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους το μοναδικό αυτό γεγονός, προσπαθώντας να χωρέσουν το μεγαλείο του σε μία φωτογραφία.

Ένα θαύμα της ναυπηγικής

Δεν πρόκειται για ένα απλό σκάφος, αλλά για ένα αριστούργημα της σύγχρονης ναυπηγικής με ιστορία. Κατασκευάστηκε το 2000 στην Πολωνία, βασισμένο στα σχέδια του θρυλικού «Windjammer» του 1902, συνδυάζοντας την κλασική γοητεία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τα χαρακτηριστικά του κόβουν την ανάσα:

– 5 κατάρτια που σκίζουν τον ουρανό.

– 42 πανιά με συνολική επιφάνεια που ξεπερνά τα 5.200 τετραγωνικά μέτρα.

– Μήκος 120 μέτρων, ικανό να φιλοξενήσει 220 επιβάτες και 100 άτομα πλήρωμα.

– Δύο μηχανές για επιπλέον ισχύ, με το τέταρτο και πέμπτο κατάρτι να λειτουργούν και ως φουγάρα.

– Πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης.

– Ανακλινόμενη πλατφόρμα στην πρύμνη για άμεση πρόσβαση των επιβατών στη θάλασσα.

Το «Royal Clipper» ταξιδεύει συνήθως ως κρουαζιερόπλοιο στα νερά της Μεσογείου, ενώ τους χειμερινούς μήνες μεταφέρεται στην εξωτική Καραϊβική. Η επίσκεψή του στη Χαλκίδα αποτέλεσε ένα αξέχαστο γεγονός, που απέδειξε ότι η μαγεία της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας παραμένει πάντα ζωντανή.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Θαψά: Η παραλία παράδεισος στην Εύβοια που δεν έχει ποτέ κύμα

Το πιο μεγάλο ιστιοφόρο στον κόσμο βρέθηκε στη Χαλκίδα

Αυτό είναι το καλύτερο πανηγύρι στην Εύβοια


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.