Μεγάλη η καταστροφή στην Εύβοια από την πυρκαγιά

Μεγάλη η καταστροφή στην Εύβοια από την πυρκαγιά

Βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη για ακόμη μια φορά η Εύβοια από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο, 26 Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service, 12.811 στρέμματα καμένης γης καταγράφονται στην περιοχή του Πισσώνα, στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, καθιστώντας την Εύβοια τη δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή πανελλαδικά από το κύμα πυρκαγιών του περασμένου Σαββάτου.

Η νέα μεγάλη πυρκαγιά επαναφέρει εφιαλτικές μνήμες από την καταστροφή του 2021, με χιλιάδες στρέμματα πολύτιμης δασικής και αγροτικής γης να γίνονται στάχτη.

Advertisement

Οι απώλειες για την τοπική κοινωνία και οικονομία είναι τεράστιες, καθώς καταστράφηκαν κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιώνες, θερμοκήπια και κρίσιμες τοπικές υποδομές.

Η Εύβοια, ήδη βαθιά πληγωμένη από τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, αποδεικνύεται ξανά ανοχύρωτη απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για αντιπυρικές θωρακίσεις και την εφαρμογή ειδικών σχεδίων πρόληψης.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από τον Πισσώνα, κατάφερε να επεκταθεί και εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε δημοτικές υποδομές και εγκαταστάσεις, επιβαρύνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι πυρκαγιές του Σαββάτου σε Αττική, Κύθηρα, Χανιά και Μεσσηνία έκαψαν συνολικά 55.540 στρέμματα, με την Εύβοια να πληρώνει και πάλι ένα πολύ βαρύ τίμημα.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Άφησε για 1 λεπτό το πορτοφόλι του στο παζάρι της Χαλκίδας και δείτε τι έπαθε

Εύβοια: Τι έκανε μια φώκια σε ακτή;

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο θεόρατο πλάσμα της θάλασσας


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.