Εύβοια: Αγνώριστο γίνεται το κέντρο της Χαλκίδας!

Εύβοια

Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στην πρωτεύουσα της Εύβοιας και το κέντρο θα γίνει αγνώριστο

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα ξεκινά στην Εύβοια και θα κάνει αγνώριστο το κέντρο της πρωτεύουσας.

Το συνολικό έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης, χωρίζεται σε τρία έργα, εκ των οποίων το πρώτο είναι από την παραλία της Χαλκίδας έως τον κόμβο Δάριγκ.

Το δεύτερο είναι από τον κόμβο Δάριγκ έως το Μουσείο Αρέθουσα και το τρίτο είναι από το Μουσείο Αρέθουσα έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου.

Είναι έτοιμα για εκτέλεση τα δύο πρώτα τμήματα και ξεκίνησε η ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, από τη συμβολή της με την οδό Ωρίωνος έως τον κόμβο Δάριγκ, και της οδού Αρεθούσης, από τον κόμβο Δάριγκ έως τη συμβολή της με την οδό Αλιβερίου.

Το συνολικό έργο θα εκτελείται ανά τμήμα και μετά την ολοκλήρωση του ενός τμήματος, θα ακολουθεί το επόμενο, με τις απαραίτητες πάντα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε τη λιγότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία και την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Τα έργα θα εκτελούνται ταυτόχρονα από τις ανάδοχες εταιρείες και παράλληλα με εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών από τον ΟΤΕ.

Έπεσαν οι υπογραφές

Έπεσαν οι υπογραφές με τις ανάδοχες εταιρείες και παίρνει ανάσα ένα έργο πνοής που θα αλλάξει το κέντρο της Χαλκίδας.

Έρχεται μεγάλη αλλαγή σε κεντρικό δρόμο στη Χαλκίδα.

Θα γίνουν εργασίες σε κεντρικό δρόμο και με λίγα λόγια θα γίνει αγνώριστος τους επόμενους μήνες και τα οφέλη για τους δημότες θα είναι πολλά.

Το συγκεκριμένο έργο, θα κάνει τεράστια αλλαγή στο κέντρο της πόλης και παράλληλα θα αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, σε έναν εμβληματικό τόπο υψηλής ποιότητας ζωής και επισκεψιμότητας.

Αγνώριστος θα γίνει κεντρικός δρόμος…

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου.

Πρόκειται για την οδό Βενιζέλου που επιπλέον θα δημιουργηθεί και νέα νησίδα πρασίνου, θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ και όδευσης τυφλών.

Τα βράδια θα είναι πιο λαμπερός ο δρόμος μιας και θα μπουν νέα φώτα τελευταίας τεχνολογίας ενώ θα περιοριστεί και η στάση στάθμευση πάνω στο οδόστρωμα.

Όλα τα παραπάνω θα στοιχίσουν 4.745.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή με την οδό Αγγελή Γοβιού έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Δημοπρατείται την επόμενη εβδομάδα από (24.04.2023) το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανάπλασή των οδών Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, από την παραλία της Χαλκίδας έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, η οποία θα γίνει σε τρία τμήματα. Το τμήμα που δημοπρατείται είναι από την παραλία Χαλκίδας έως και το Δάριγκ. Το υπόλοιπα δύο τμήματα αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι:

– Ασφαλτόστρωση της οδού

– Διαπλάτυνση πεζοδρομίων

– Κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου

– Δημιουργία νέας νησίδας πρασίνου

– Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και όδευσης τυφλών

– Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας

– Περιορισμός και οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης

Παρακάτω βλέπετε το δεύτερο τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, από τον κόμβο Δάριγκ έως το Μουσείο «Αρέθουσα».

Το έργο θα στοιχίσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει ασφαλτόστρωση της οδού, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αποκλειστική λωρίδα ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου, νέα νησίδα πρασίνου, ράμπες ΑμεΑ και όδευση τυφλών, σύστημα ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας και περιορισμός και οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης.

Ξεκινούν οι εργασίες στο κέντρο της πόλης

Σύντομα ξεκινούν τα έργα από την παραλία της Χαλκίδας μέχρι και το μουσείο της Αρέθουσας. Όπως βλέπετε και εσείς στις μακέτες θα μείνει το πράσινο που χωρίζει τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Αυτό που αλλάζει είναι τα πεζοδρόμια που θα γίνουν μεγαλύτερα και ο περιορισμός των θέσεων στάθμευσης.

Ερωτηματικά πάντως υπάρχουν για το γεγονός αν θα είναι μονής λωρίδας ή διπλής λωρίδας η κάθε κατεύθυνση.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.