Η πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων με την… απόλυτη ανατροπή

Παρόλο που συχνά συνδέουμε τα Χριστούγεννα με το λευκό πέπλο του χιονιού, στην Ελλάδα φαίνεται απίθανο να απολαύσουμε μια τέτοια εικόνα.

Τα Χριστούγεννα στην παραδοσιακή τους μορφή συνδέονται με το ρομαντικό σκηνικό του χιονιού, αλλά οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Ελλάδα αντιτίθενται σε αυτήν την εικόνα.

Στη χώρα μας, τα Χριστούγεννα συνδέονται με ζεστές νύχτες και ηλιόλουστες μέρες, αντί για το κλασικό χιονισμένο τοπίο που αποτελεί συνήθη σκηνικό σε άλλα μέρη του κόσμου.

Παρά τις παγκόσμιες προσδοκίες, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα παραμένουν συνδεδεμένα με τη ζεστασιά του κλίματος, αντί για το κρύο και το χιόνι που σχετίζονται με άλλες περιοχές.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, αναμένεται να βιώσουμε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, ο εν λόγω μετεωρολόγος ανέφερε ότι οι νότιοι άνεμοι επέφεραν αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας, με το Σαββατοκύριακο να φέρνει “θερμή εισβολή” και θερμοκρασίες που αγγίζουν τα επίπεδα της άνοιξης, όπως δήλωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπάρχουν περιοχές που αναμένεται να εμφανίσουν ακόμη και θερμοκρασίες 23 βαθμών Κελσίου. Επιπλέον, παρατηρείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξέφρασε την απορία εάν ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί φέτος από τη θάλασσα. Παρέχοντας μια σύντομη πρόβλεψη για τις γιορτές, υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα ο ανοιξιάτικος χαρακτήρας του καιρού να διατηρηθεί μέχρι και τα Χριστούγεννα.