Επίδομα 600 ευρώ: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι;

Ένα νέο επίδομα έρχεται σε αρκετούς δικαιούχους, το θέμα είναι αν θα το πάρουν οι κάτοικοι της Εύβοιας

Ένα νέο επίδομα έρχεται σε πολλούς δικαιούχους και φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ. Το επίδομα αυτό έρχεται από τον ΟΠΕΚΑ. Δεν θα το πάρουν όλες οι οικογένειες αλλά ορισμένες και η ερώτηση είναι αν θα δοθεί σε κατοίκους της Εύβοιας

Ποιες οικογένειες θα πάρουν το επίδομα του ΟΠΕΚΑ

Θα πρέπει να ζουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές αλλά τελικά φαίνεται πως οι Ευβοιώτες δεν το δικαιούνται. Παρόλο που υπάρχουν και στην Εύβοια ορεινά και απομονωμένα χωριά, δεν είναι στην λίστα με τους νομούς που το δικαιούνται. Από όλη την Στερεά Ελλάδα είναι η Βοιωτία και η Ευρυτανία και μάλιστα όχι όλοι οι δήμοι αλλά ένας από κάθε νομό.

Τα χρήματα από το επίδομα 600 ευρώ θα δοθούν αν και εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ

Σε αντίθετη περίπτωση 300 ευρώ ετησίως, θα πάρουν εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Επίδομα 600 ευρώ αίτηση στο gov
Επίδομα 600 ευρώ, ποιοι οι δικαιούχοι;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο έτη πριν την υποβολή της αίτησης.

Που θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα 600 ευρώ

Αν λοιπόν είστε σε περιοχές που το δικαιούστε, η αίτηση υποβάλλεται από τον αιτούντα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Α μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων του taxisnet. Μπορείτε και μέσω του gov.gr να κάνετε την αίτηση.