Πως κάνω αίτηση για το επίδομα 600 ευρώ του ΟΠΕΚΑ;

Και όμως υπάρχει ένα επίδομα του ΟΠΕΚΑ που μπορεί να δώσει μέχρι και 600 ευρώ στις οικογένειες

Πληρώνεται εφάπαξ και κάθε χρόνο οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αίτηση. Το επίδομα θα δίνεται εφόσον τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Δικαιούχοι για το επίδομα των 600 ευρώ είναι όλες οι οικογένειες που είτε μέλη της έχουν την Ελληνική υπηκοότητα είτε την Ευρωπαϊκή. Όποιο μέλος τηρεί τα παραπάνω, αυτό θα κάνει και την αίτηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Οκτωβρίου κάθε έτους και το ποσό καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα έκδοσης της εγκριτικής απόφασης με πίστωση στον δηλωθέντα τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης αντλούνται και επιβεβαιώνονται μέσω των υπηρεσιών του κράτους.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του, η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022, για την υποβολή των αιτήσεων έτους 2022. Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το έτος 2022, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης. Όλες οι αιτήσεις θα γίνουν εδώ (https://oreina.epidomata.gov.gr/).

Επίδομα 600 ευρώ
Επίδομα 600 ευρώ

Δικαιούχοι είναι τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν είτε μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές ή τουλάχιστον δύο έτη πριν την υποβολή της αίτησης. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας του εισοδήματος των δικαιούχων για τα δύο τελευταία πριν από την υποβολή της αίτησης φορολογικά έτη σε συνδυασμό με τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου. Επίσης παίζει ρόλο και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.