Έρχονται νέες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ 2022: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση;

ΟΠΕΚΕΠΕ εφαρμογές: Ποια η διαδικασία;
Τα χρήματα θα δοθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα είναι μια βοήθεια για να τονωθούν οι αγρότες.

Πρόκειται για χρήματα που θα έρθουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει να κάνει με την ενίσχυση στα λιπάσματα.

Τα χρήματα θα δοθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα είναι μια βοήθεια για να τονωθούν οι αγρότες και της Εύβοιας που βλέπουν καθημερινά τις αυξήσεις και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά μιας και οι καταστάσεις είναι δύσκολες.

ΟΠΕΚΕΠΕ είσοδος για τις αιτήσεις

Έχει ανοίξει η ειδική πλατφόρµα στην οποία υπάρχουν οι αιτήσεις ενίσχυσης των αγροτών για την αγορά λιπασµάτων, ενώ η προθεσµία υποβολής των δηλώσεων λήγει την Παρασκευή 25 Νοεµβρίου.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ενίσχυση 60 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά λιπασμάτων. Πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή η σχετική τροπολογία και θα υπάρξει και η έκδοση της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η νέα ΚΥΑ, θα ορίζει το ποσοστό της ενίσχυσης επί των τιµολογίων αλλά και τη διαδικασία της πληρωµής, η οποία θα χρειαστεί να ξεκινήσει άµεσα προκειµένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για πίστωση των ποσών στους δικαιούχους πριν βγει ο Νοέμβριος.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές 2022

Οι ενδιαφερόµενες επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, θα υποβάλλουν μέχρι και τις 25 Νοεµβρίου αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην ηλεκτρονική πλατφόρµα «myBusinessSupport» της ΑΑ∆Ε. Για να γίνουν οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να κάνουν χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet.

ΟΠΕΚΕΠΕ εφαρμογές: Ποια η διαδικασία;

Με την αίτηση οι ενδιαφερόµενες επιχειρήσεις συνυποβάλλουν κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασµάτων που έχουν εκδοθεί από 01/10/2021 έως 30/09/2022.

Η αίτηση προκειμένου να γίνει πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να περιλαµβάνει τα παρακάτω:

α. ΑΦΜ της επιχείρησης
β. Αύξοντα αριθµό παραστατικού
γ. Ηµεροµηνία έκδοσης
δ. Καθαρή αξία τιµολόγιου κατά το µέρος του ποσού που αφορά αγορά λιπασµάτων ή περιλαµβάνουν και αγορές άλλων αγαθών. Βάσει του θεσµικού πλαισίου που ψηφίστηκε στη Βουλή, η ενίσχυση για τα λιπάσµατα είναι ακατάσχετη.

ΟΠΕΚΕΠΕ τηλέφωνα

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται στην διεύθυνση Δομοκού 5 στην Αθήνα. Το τηλέφωνο του οργανισμού είναι το 2108802000.