Πότε στολίζουμε δέντρο για Χριστούγεννα;

Εάν είστε από εκείνους που αγαπούν τα Χριστούγεννα και λατρεύουν να περνούν ώρες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χάνονται στη μαγεία του, τότε ετοιμαστείτε

Είναι μια καλή ερώτηση που σίγουρα μέσα από αυτό το ρεπορτάζ θα βρούμε μία απάντηση.

Περιττό να σας πούμε ότι πολλά σπίτια στη Χαλκίδα στολίζουν στις αρχές Νοεμβρίου. Άλλά πάλι στολίζουν πριν το black Friday.

Πολλοί θα πουν ότι στολίζουμε το δέντρο όποτε μας αρέσει εμάς. Υπάρχουν οικογένειες που συνήθως το στολίζουν του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν και οικογένειες που το στολίζουν από τον Νοέμβριο.

Μπορεί η απάντηση πολλών να είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, η παράδοση, όμως, έχει ημερομηνία.

Η παράδοση μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε εάν κάνετε τους υπολογισμούς, είστε έτοιμοι να γεμίσετε Αγιους Βασίληδες το σπίτι.

Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο;

Εάν είστε από εκείνους που αγαπούν τα Χριστούγεννα και λατρεύουν να περνούν ώρες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χάνονται στη μαγεία του, τότε ετοιμαστείτε να στολίσετε. Το να βλέπετε κάθε μέρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας. Ιδίως τα παιδιά, περνούν τέλεια όταν αντικρίζουν τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Μαγικές εικόνες που μένουν στην μνήμη τους και θα τις θυμούνται για μια ζωή.

Υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που περιμένουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να κάνουν το στόλισμα. Έτσι κάθονται και περιμένουν τη γιορτή του Αγίου Νικολάου για να στολίσουν, ωστόσο, η παράδοση επιτρέπει το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Μπορείτε, λοιπόν, να στολίσετε το σπίτι σας γύρω στις 16 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανεβάζει τη διάθεση.

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν στολίζουν δέντρο

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων, αν και εκφράζονται µε διαφορετικούς τρόπους και συνήθειες, έχουν µια κυρίαρχη τελετουργική έκφραση, που είναι η συνάντηση των περισσότερων µελών της οικογένειας γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Υπάρχει όµως και µια µεγάλη µερίδα ανθρώπων που δυσκολεύονται πολύ στις γιορτές και νιώθουν άγχος, νεύρα, θλίψη και µελαγχολία. Έτσι λοιπόν επιλέγουν να μην στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο.