Δημόσιοι κίνδυνοι κυκλοφορούσαν στην παραλία στη Χαλκίδα

δημοσιοσ κινδυνοσ, παραλια, χαλκιδα

Δύο δημόσιοι κίνδυνοι που έκαναν κανονικά την βόλτα του στην περιοχή στην παραλία στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για 33χρονο στην μία περίπτωση και έναν 17χρονο. Και οι δύο ήταν στα αυτοκίνητα τους μέχρι που τους είδαν οι λιμενικοί και τους σταμάτησαν στην παραλία στη Χαλκίδα.

Το πρώτο περιστατικό έγινε πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 18.05.2023 όταν τον είδαν να είναι στο όχημα και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι παρόλο που ήταν σε μεγάλη ηλικία δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Και στο παρελθόν είχαν συλλάβει αρκετούς που οδηγούσαν χωρίς την κατοχή άδειας οδήγησης. Δυστυχώς το φαινόμενο είναι πανελλαδικό.

Από το λιμενικό που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις ενώ παράλληλα σε μάστιγα εξελίσσεται το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης.

Στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για έναν 17χρονο που παρόλο που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο του στον πεζόδρομο της παραλίας Χαλκίδας το απόγευμα της Παρασκευής 19.05.2023 την ώρα που κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος και απολάμβανε την βόλτα του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο 72χρονος πατέρας του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του (παράβαση του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα).

Μια κατάσταση που τους μετατρέπει σε δημόσιο κίνδυνο εις βάρος τις ζωές των άλλων οδηγών.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι αν εμπλακείτε σε ατύχημα με οδηγό χωρίς δίπλωμα και με δική του υπαιτιότητα, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει στο ακέραιο το όχημά σας και στη συνέχεια θα ζητήσει όλο το ποσό της αποζημίωσης από τον οδηγό που δεν έχει δίπλωμα ή από τον κάτοχο του εν λόγω οχήματος.

Με λίγα λόγια, αν ένας οδηγός χωρίς δίπλωμα εμπλακεί σε ατύχημα θα πληρώσει από την τσέπη του όλο το ποσό για τη ζημιά που προκάλεσε στο όχημα και θα είναι αντιμέτωπος με ποινικές κυρώσεις και το πρόστιμο της τροχαίας λόγω μη κατοχής άδεια οδήγησης.

Σημειώνεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου, δίχως δίπλωμα οδηγού, θα στραφεί και εναντίον του κατόχου του οχήματος για να εισπράξει την αποζημίωση που κατέβαλε.