Πότε ξεκινά η αίτηση για επίδομα θέρμανσης 2022;

Πολλοί Ευβοιώτες ρωτούν για το επίδομα θέρμανσης 2022-2023 και για το πότε θα γίνει η πληρωμή.

Η απόφαση με τα κριτήρια θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες και ακολούθως θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Φέτος το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί χωρίς προκαταβολή. Την ίδια ώρα για το επίδομα θέρμανσης θα υπάρχουν αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορούν τους παλιούς δικαιούχους, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να καλύπτουν τα παλαιά κριτήρια.

Διπλή θα είναι η παρέμβαση από το κράτος στο επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά που αυτόν τον χειμώνα θα δοκιμαστούν αρκετά μιας και εκτός από την ενεργειακή κρίση, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το κρύο. Και όπως λένε τα μερομήνια, το κρύο και φέτος θα είναι τσουχτερό.

Το επίδομα αυτό του χειμώνα μπορεί να μην είναι και τόσο μεγάλο αλλά θα είναι μια οικονομική ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στον νομό μας. Ο χειμώνας εκτός από τη Χαλκίδα, σε άλλες περιοχές του νομού είναι δύσκολος. Οι χιονοπτώσεις είναι συχνές και πυκνές.

Πόσα θα είναι τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης;

Όποιος έλαβε πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, θα δει φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους θα είναι αρκετά αυξημένο. Μάλιστα θα μπουν και άλλοι δικαιούχοι αφού αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια.

Ακούγεται ότι όποιος νέος δικαιούχος αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβει διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης 2022-2023
Επίδομα θέρμανσης 2022-2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Πως θα γίνει η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Όλα θα γίνουν μέσω του gov.gr. Από την υπηρεσία αυτή μπορείς να επιλέξεις αν θα υποβάλεις αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσεις τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα όπως φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείς να υποβάλεις στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πόσο θα είναι η επιδότηση θέρμανσης 2022-23

Πρώτα από όλα το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διανέμεται στα νοικοκυριά και της Εύβοιας στις 15 Οκτωβρίου 2022. Η συνολική επιδότηση φέτος θα είναι στα 300 εκατ. €, από 174 εκατ. € που ήταν πέρυσι.

Η τιμή έναρξης για το πετρέλαιο θέρμανσης όπως διαβάζουμε στο evianews.com, θα είναι από το 1,35 μέχρι 1,40 €/lt. Το βασικό επίδομα θα είναι 350 €, από 300 € που ήταν πέρυσι. Τέλος ακούγεται ότι θα υπάρχει προσαύξηση 20% για κάθε τέκνο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ για το επίδομα θέρμανσης καθώς και άλλες πληροφορίες