Μερομήνια 2022: Θα έχουμε χειμώνα;

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή: παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών

Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Μερομήνια 2022 -2023
Μερομήνια 2022 -2023

Βγήκαν τα μερομήνια 2022-2023: Αυτός θα είναι ο καιρός

Θα χαλάσει ο καιρός με βροχές και χιόνια ή θα έχουμε έναν ζεστό χειμώνα; Συνήθως βγαίνουν μετά τις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου. Πάντως οι παλιοί λένε ότι θα έχουμε έναν ήπιο χειμώνα.

Μερομήνια 2023: Ήπιος Νοέμβριος, δύσκολος Δεκέμβριος

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, κάτι που θα αλλάξει στο τέλος του μήνα. Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ γίνεται λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μερομήνια 2023: Δύσκολος Γενάρης και Φλεβάρης

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2023 θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Τέλος ο Μάρτιος 2023 θα μας δώσει έναν ήπιο καιρός με ζέστη για την εποχή.