Όταν ένα τρομακτικό θηλαστικό είχε βρεθεί στην γέφυρα της Χαλκίδας!

Ήταν ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει όλη την πόλη τότε.

Χαλκίδα ειδήσεις: Μόνο και μόνο που βλέπεις τόσο κόσμο στην παραλία της Χαλκίδας,  για να δουν από κοντά το τέρας, είναι τρομακτικό.

Είναι συγκλονιστική η φωτογραφία με τον κόσμο να είναι συγκεντρωμένος στην παραλία και να βλέπει με φόβο αυτό που ήταν μέσα στη θάλασσα.

Μάλιστα μπροστά στα μάτια των κατοίκων, έκανε και μία εντυπωσιακή βουτιά. Αυτά τα νέα από τη Χαλκίδα με το τέρας έπαιζαν για πολύ καιρό στα πρωτοσέλιδα των τότε εφημερίδων.

Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι στις ελληνικές θάλασσες κατοικεί το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο του κόσμου. Ναι καλά διαβάσατε, πρόκειται για την πτεροφάλαινα που έχει μεγάλη καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα.

Το βάρος της μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ένα άγνωστο πλάσμα έξω από τη Χαλκίδα: Ήταν πολύ τρομακτικό και κάθονταν πάνω σε μία βάρκα

Γιατί κάποτε τα ασανσέρ της Χαλκίδας είχαν καθρέπτες;

Χαλκίδα ειδήσεις: Όταν ένα τέρας είχε έρθει στην παραλία της Χαλκίδας

Όπως διαβάζουμε σε ιστολόγιο της Ε΄ τάξης του 12ου Δ. Σχ. Αθήνας ήταν 9/12/1955 όταν μία φάλαινα είχε περάσει από τα στενά της Χαλκίδας!

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.
Όπως γράφει η “Ακρόπολις” της εποχής: «Αι εκπυρσοκροτήσεις των μπαζούκας και αι ριπαί των πολυβόλων έδιδον την εντύπωσιν κανονικής μάχης. Έκπληκτοι οι Χαλκιδείς παρηκολούθουν την πρωτότυπη αυτή ναυμαχία». (Ακρόπολις 9.12.1955).

Για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τις φάλαινες, να σου πούμε ότι στο τεράστιο στόμα της δεν έχει δόντια. Στο πάνω μέρος του κεφαλιού έχει ρουθούνια. Όταν αναδύονται στην επιφάνεια, οι φάλαινες εκκενώνουν τον αέρα που είχαν στους πνεύμονες με πίεση.
​Για το λόγο αυτό σχηματίζουν πίδακα. Το νερό εκτοξεύεται από μια οπή στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους.

Χαλκίδα ειδήσεις: Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία με το τέρας

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το "τέρας" όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.
Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.(πηγή: Ακρόπολις)