Απίστευτο αλλά αληθινό: Φάλαινα έκανε βόλτες στη γέφυρα της Χαλκίδας!

Κόσμος είχε μαζευτεί στην Εύβοια για να το δει από κοντά μιας και ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία – Μια ιστορική φωτογραφία από την γέφυρα της Χαλκίδας πλημμυρισμένη από κόσμο

Μόνο και μόνο που βλέπεις τόσο κόσμο στην παραλία της Χαλκίδας, για να δουν από κοντά το πλάσμα, είναι απίστευτο.

Είναι συγκλονιστική η φωτογραφία με τον κόσμο να είναι συγκεντρωμένος στην γέφυρα της Χαλκίδας και να βλέπει με φόβο αυτό που κρύβονταν μέσα στη θάλασσα.

Μάλιστα μπροστά στα μάτια των κατοίκων, έκανε και μία εντυπωσιακή βουτιά που τους πάγωσε όλους. Αυτά τα νέα από τη Χαλκίδα με το τέρας έπαιζαν για πολύ καιρό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι στις ελληνικές θάλασσες κατοικεί το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο του κόσμου. Ναι καλά διαβάσατε, πρόκειται για την πτεροφάλαινα που έχει μεγάλη καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα. Το βάρος της μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους.

Όπως διαβάζουμε σε ιστολόγιο της 5ης τάξης του 12ου Δ. Σχ. Αθήνας ήταν 9/12/1955 όταν μία φάλαινα είχε περάσει από τα στενά της Χαλκίδας!

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.

Όπως γράφει η “Ακρόπολις” της εποχής: «Αι εκπυρσοκροτήσεις των μπαζούκας και αι ριπαί των πολυβόλων έδιδον την εντύπωσιν κανονικής μάχης. Έκπληκτοι οι Χαλκιδείς παρηκολούθουν την πρωτότυπη αυτή ναυμαχία». (Ακρόπολις 9.12.1955).

Για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τις φάλαινες, να σου πούμε ότι στο τεράστιο στόμα της δεν έχει δόντια. Στο πάνω μέρος του κεφαλιού έχει ρουθούνια. Όταν αναδύονται στην επιφάνεια, οι φάλαινες εκκενώνουν τον αέρα που είχαν στους πνεύμονες με πίεση.​

Για το λόγο αυτό σχηματίζουν πίδακα. Το νερό εκτοξεύεται από μια οπή στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους.

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το "τέρας" όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.
Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός.(πηγή: Ακρόπολις)