Δείτε ποια περιοχή της Χαλκίδας πρέπει να προσέξει και σήμερα!

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε την ανακοίνωση μία ημέρα μετά την φωτιά στο Σχηματάρι.

Οδηγίες προστασίας των πολιτών / Μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση στην περιοχή Σχηματαρίου την 21η Μαρτίου 2021.

“Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση στην περιοχή Σχηματαρίου την 21η Μαρτίου 2021, και κατόπιν των σημερινών ελέγχων και αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου, εκδίδουμε τις ακόλουθες προληπτικές οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων :

  • Να λαμβάνονται προφυλάξεις για να αποτρέπεται η είσοδος της τέφρας στα σπίτια όπως να κρατούνται τα παράθυρα και οι πόρτες κλειστά.
  • Να γίνει σχολαστικός καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των κατοικιών (αυλές, μπαλκόνια).
  • Να περιοριστεί η παραμονή των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων στους εξωτερικούς χώρους μέχρι να γίνει ο καθαρισμός τους.
  • Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων.
  • Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης όπως οπωροκηπευτικά, φρούτα και λαχανικά δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους αλλά αυτοί επικάθονται στην επιφάνειά τους. Πρέπει να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των λαχανικών και των φρούτων που καλλιεργούνται στην περιοχή.”