Πως βρίσκω τον αριθμό ΑΜΑ;

Πως βρίσκω τον ΑΜΑ στο taxisnet; Διαβάστε το ρεπορτάζ του newse
Πως βρίσκω τον ΑΜΑ στο taxisnet; Διαβάστε το ρεπορτάζ του evianews

Πως βρίσκουμε τον ΑΜΑ; Είναι ο αριθμός μητρώου του ασφαλισμένου και εύκολα μπορούμε να τον βρούμε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο του e-ΕΦΚΑ (μισθωτοί, μη μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι). Κάθε εργαζόμενος που ασφαλίζεται στον e-ΕΦΚΑ είναι παράλληλα και στο Μητρώο Ασφαλισμένων και εκεί υπάρχει ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ή αλλιώς ΑΜΑ.

Για να βρείτε τον ΑΜΑ στο taxisnet θα πρέπει πρώτα από όλα να κάνετε εγγραφή. Με την ταυτότητα σας, τον αριθμό ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και βεβαίωση εργοδότη είναι τα πρώτα δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν για την εγγραφή στον ΑΜΑ. Θα πρέπει επίσης να έχετε IBAN τραπεζικού λογαριασμού και λογαριασμό ΔΕΚΟ για αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας. Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής εκτυπώνεται και παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο «Βεβαίωση απογραφής φυσικού προσώπου».

Πως βρίσκουμε τον ΑΜΑ με το taxisnet;

Ο διπλανός σύνδεσμος (https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx) μας οδηγεί στο ασφαλιστικό βιογραφικό Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης ΑΤΛΑΣ και εκεί μπορούμε να βρούμε τον ΑΜΑ. Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το ασφαλιστικό βιογραφικό του, όπου αναφέρεται Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΑΜΑ και ο χρόνος ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ ή με τη χρήση κωδικών eIDAS. Σε κάθε περίπτωση για να μπείτε στην πλατφόρμα που αναγράφεται ο ΑΜΑ, απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά την κατάργηση των οργανισμών τους ασφάλισης, υπάγονται πλέον στο e-ΕΦΚΑ. Με την ένταξή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ τους αποδόθηκε αυτόματα Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) e-ΕΦΚΑ, τον οποίο και πρέπει να γνωρίζουν.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε αρχίζει;

Μόλις δεις αυτή τη φωτογραφία στην Εύβοια έρχεται το διαζύγιο!

Χαλκίδα: Σε ποια πάρκα θα γίνει ανάπλαση;

Θα πάθετε πλάκα αν δείτε πόσο χιόνι έπεσε στην Εύβοια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις