Ερέτρια: Δείτε τι πλάσμα έκανε βόλτα το πρωί στην παραλία [Φωτογραφία]

Πρόκειται για ένα πλάσμα πολύ σπάνιο το οποίο καταφέραμε να αποθανατίσουμε στην Ερέτρια.

Ήταν πολύ πρωί και για αυτό κανένας δεν το βλέπει. Μάλλον το πλάσμα αυτό προτιμά να σουλατσάρει στην περιοχή ώρες που δεν μπορεί κανένας να το συναντήσει μπροστά του. Μπορεί άλλωστε και να μην θέλει να πέφτει πάνω σε τέτοιες συναντήσεις.

Την φωτογραφία μας έστειλε ένας αναγνώστης μας. Συνηθίζει τις πρωινές ώρες να κάνει την βόλτα του στην παραθαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Είναι παρατηρητικός μάλιστα πρόσφατα είχε και ένα μεγάλο ψάρι που βγήκε από τη θάλασσα στη Χαλκίδα. Δεν του είχε κάνει τόση μεγάλη εντύπωση όπως αυτό το πλάσμα.

Πρόκειται για ένα όμορφο άσπρο πτηνό που σουλατσάριζε στην Ερέτρια αλλά δεν ήταν μόνο του. Είχε παρέα του και πολλά παπάκια. Το βλέπουμε να κάθεται στην στεριά ενώ οι αγαπημένες μας πάπιες απολάμβαναν το μπάνιο τους.

“Μόνο και μόνο που είδα αυτή την φωτογραφία, μαγεύτηκα” μας είπε ο αναγνώστης και τον ευχαριστούμε που θέλησε να μοιραστεί μαζί μας αυτή την εικόνα. Μια φωτογραφία, όσες χίλιες λέξεις τελικά.

Μάθαμε ότι το πουλί της φωτογραφίας είναι ένα σπάνιο πτηνό. Σε αυτή την οικογένεια ανήκει ο ερωδιός. Είναι πουλί που έχει μακριά πόδια και ράμφος που το βοηθά πολύ αφού ζει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε περιοχές με ρηχά νερά.

Τον βρίσκουμε κοντά σε ποτάμια, λίμνες, έλη, δέλτα, θάλασσα, σε υγρά λιβάδια και υγρές καλλιέργειες. Είναι όλα σαρκοφάγα είδη με τα περισσότερα να τρέφονται κυρίως με ψάρια ενώ τα υπόλοιπα με έντομα, άλλα μέρη της δίαιτάς τους αποτελούνται από ασπόνδυλα, αμφίβια και μικρά ερπετά.

Ήταν πολύ πρωί και για αυτό κανένας δεν το βλέπει. Μάλλον το πλάσμα αυτό προτιμά να σουλατσάρει στην περιοχή ώρες που δεν μπορεί κανένας να το συναντήσει μπροστά του.