Παραλία Θαψά: Εκεί σταματά ο χρόνος και ζεις μόνο το όνειρο

παραλια θαψα

Πανέμορφη παραλία που κρύβεται κάτω από τα βουνά και αποκαλύπτεται η εξωτική της πλάση.

Ο δρόμος πάντα ήταν ένα πρόβλημα για να πας σε ονειρεμένες παραλίες στην Εύβοια. Βέβαια όταν θέλεις να διαπιστώσεις πως σταματά ο χρόνος και ζεις μόνο το όνειρο, τα θυσιάζεις όλα για την παραλία Θαψά.

Κάθε χρόνο φτιάχνουν τον δρόμο για αυτόν τον παράδεισο στην Εύβοια όπου βρίσκονται δύο εξωτικές παραλίες.

Η παραλία Τσίλαρος και τα Θαψά. Αυτές οι μαγευτικές παραλίες της Εύβοιας βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά είναι η αιτία για αυτό τον χρωματισμό των νερών της.

Η παραλία Θαψά είναι “τοποθετημένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε.

Για να φτάσετε στην παραλία Θαψά, θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Κύμη με το αυτοκίνητο σας.

Από τη Χαλκίδα, είναι περίπου δύο ώρες η οδήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Μετόχι. Είναι άσφαλτος. Να έχεις τα μάτια σου 14 μιας και πάνω στο δρόμο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει τις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά.

Για λίγα χιλιόμετρα ακολουθεί ένας δύσκολος χωματόδρομος. Θα πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει στην παραλία Θαψά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Στέλιου Φωτιά.

παραλια θαψα

Υπάρχουν πολλές προοπτικές στην παραλία Θαψά, αρκεί να μην έχει βοριαδάκι. Το τοπίο δυσεύρετο με το βουνό να “πέφτει” στη θάλασσα και το νερό να ακουμπάει τα δέντρα.

Αν είναι ήρεμη η θάλασσα, τα νερά πρασινίζουν. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η παραλία Θαψά, στους κατοίκους της Εύβοιας γιατί έχει μία μαγική αμμουδιά με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, κάτι που κάνει την παραλία αυτή ιδανική για οικογένειες. Είναι τόσο μεγάλη που άμα θέλετε απομόνωση θα την βρείτε. Για εμάς, το καλύτερο σημείο της παραλίας είναι στο δεξί της μέρος, που προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά στο δάσος.