Η Λίμνη πενθεί για 39χρονο παλικάρι – Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μεροκάματο

Νεκρό 39χρονο παλικάρι από την Βόρεια Εύβοια

Θρήνος για 39χρονο παλικάρι από την Βόρεια Εύβοια

Τρακτέρ ατύχημα: Θλίψη έχει σκεπάσει την Λίμνη στην Βόρεια Εύβοια στο άκουσμα αυτής της δυσάρεστης είδησης.

Την ζωή του έχασε ένα 39χρονο παλικάρι, το πρωί της Πέμπτης (10/11) σε χώρο εργασιών απομάκρυνσης των καμένων δέντρων στη Βόρεια Εύβοια.

Το θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε ενώ ο 39χρονος ο οποίος δούλευε στο έργο, προσπαθούσε να απομακρύνει με τρακτέρ έναν κομμένο κορμό.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έφτασαν ασθενοφόρο και τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα για τον απεγκλωβισμό του 39χρονου, όπως, όμως, αποδείχθηκε ήταν ήδη αργά για τον 39χρονο, ο οποίος καταγόταν από τη Λίμνη Ευβοίας. Ένα αγαπητό παιδί και πολύ εργατικό.

Δυστυχώς οι δυσάρεστες ειδήσεις δεν σταματούν στην Εύβοια, μετά τον χθεσινό τραυματισμό με μηχανή στην περιοχή της Κύμης, αυτή την φορά είχαμε νέο ατύχημα με τρακτέρ με ένα 39χρονο παλικάρι να χάνει την ζωή του.

Θρήνος για 39χρονο παλικάρι από την Βόρεια Εύβοια

Το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Ευβοίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου και συνάδελφου Μανώλη που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή εν ώρα εργασίας παλεύοντας για το μεροκάματο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, αλλά και η Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, αλλά και η Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.