Κλειστοί δρόμοι στην Εύβοια: Που θα γίνουν εργασίες;

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας θα γίνει σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης (16/12) στην εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων, θα διακοπεί προσωρινά, κατά τις ώρες 13:00 έως 15:00, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού στην θέση Δερβένι. Θα γίνει εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων επί των πρανών.

Οι εργασίες αυτές εκτελούνται στα πλαίσια του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 77 ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ (TMHMA ΠΑΓΩΝΤΑΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΝΤΟΥΔΙ – ΚΗΡΙΝΘΟΣ)» που υλοποιείται από την Π.Σ.Ε., και είναι απολύτως απαραίτητες για λόγους προστασίας των διερχόμενων οχημάτων από καταπτώσεις στην περιοχή του Δερβενίου, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Θα ακολουθήσει από την Περιφέρεια, μια ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση με το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ Ε.Ο.77 (ΤΜΗΜΑ ΠΑΓΩΝΤΑ – ΔΕΡΒΕΝΙ) συνολικού Π/Υ 4.200.000,00€, προγραμματισμένο να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος στο πλαίσιο της αντιμετώπισης βλαβών από τη θεομηνία «Θάλεια».

Μέσα από αυτό θα τοποθετηθούν φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων σε μεγάλο τμήμα της περιοχής του Δερβενίου, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας στην εν λόγω εθνική οδό.