Θα γίνει αγνώριστο το κέντρο της Χαλκίδας!

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Έπεσαν οι υπογραφές με τις ανάδοχες εταιρείες και παίρνει ανάσα ένα έργο πνοής που θα αλλάξει το κέντρο της Χαλκίδας.

Έρχεται μεγάλη αλλαγή σε κεντρικό δρόμο στη Χαλκίδα. Αλλάζει ριζικά κεντρικός δρόμος στην πόλη όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα γίνει αγνώριστο το κέντρο της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Θα γίνουν εργασίες σε κεντρικό δρόμο και με λίγα λόγια θα γίνει αγνώριστος τους επόμενους μήνες και τα οφέλη για τους δημότες θα είναι πολλά.

Το συγκεκριμένο έργο, θα κάνει τεράστια αλλαγή στο κέντρο της πόλης και παράλληλα θα αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, σε έναν εμβληματικό τόπο υψηλής ποιότητας ζωής και επισκεψιμότητας.

Αγνώριστος θα γίνει κεντρικός δρόμος…

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου.

Πρόκειται για την οδό Βενιζέλου που επιπλέον θα δημιουργηθεί και νέα νησίδα πρασίνου, θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ και όδευσης τυφλών.

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Τα βράδια θα είναι πιο λαμπερός ο δρόμος μιας και θα μπουν νέα φώτα τελευταίας τεχνολογίας ενώ θα περιοριστεί και η στάση στάθμευση πάνω στο οδόστρωμα.

Όλα τα παραπάνω θα στοιχίσουν 4.745.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή με την οδό Αγγελή Γοβιού έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί και ένα ακόμα τμήμα που αφορά στην οδό Αρεθούσης, από τη συμβολή της με την οδό Κιαπέκου έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.

Δημοπρατείται το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Δημοπρατείται την επόμενη εβδομάδα από (24.04.2023) το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανάπλασή των οδών Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, από την παραλία της Χαλκίδας έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, η οποία θα γίνει σε τρία τμήματα. Το τμήμα που δημοπρατείται είναι από την παραλία Χαλκίδας έως και το Δάριγκ. Το υπόλοιπα δύο τμήματα αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι:

– Ασφαλτόστρωση της οδού

– Διαπλάτυνση πεζοδρομίων

– Κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

– Δημιουργία νέας νησίδας πρασίνου

– Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και όδευσης τυφλών

– Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας

– Περιορισμός και οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Δημοπρατείται το δεύτερο τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, από τον κόμβο Δάριγκ έως το Μουσείο «Αρέθουσα»

Δημοπρατείται το δεύτερο τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, από τον κόμβο Δάριγκ έως το Μουσείο «Αρέθουσα».

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Το έργο θα στοιχίσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει ασφαλτόστρωση της οδού, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αποκλειστική λωρίδα ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτου, νέα νησίδα πρασίνου, ράμπες ΑμεΑ και όδευση τυφλών, σύστημα ηλεκτροφωτισμού νέας τεχνολογίας και περιορισμός και οργάνωση της παρόδιας στάθμευσης.

Ξεκινούν οι εργασίες στο κέντρο της πόλης

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα

Σύντομα ξεκινούν τα έργα από την παραλία της Χαλκίδας μέχρι και το μουσείο της Αρέθουσας. Όπως βλέπετε και εσείς στις μακέτες θα μείνει το πράσινο που χωρίζει τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Αυτό που αλλάζει είναι τα πεζοδρόμια που θα γίνουν μεγαλύτερα και ο περιορισμός των θέσεων στάθμευσης.

Ερωτηματικά πάντως υπάρχουν για το γεγονός αν θα είναι μονής λωρίδας ή διπλής λωρίδας η κάθε κατεύθυνση.

αγνωριστο, κεντρο πολησ, χαλκιδα