Ο τρομακτικός δρόμος της Εύβοιας – Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς

τρομακτικοσ δρομοσ, ευβοιασ, προσοχη, οδηγουσ

Η Εύβοια δεν είναι και στα καλύτερα της όσον αφορά το οδικό δίκτυο. Ένας επικίνδυνος δρόμος που κόβει την ανάσα.

Υπάρχουν μέρη στην Εύβοια όπου ο δρόμος είναι άκρως τρομακτικός και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Η Εύβοια είναι ένας άκρως τουριστικός νομός που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Εκεί που πονά η Εύβοια, είναι στο οδικό δίκτυο. Το θέμα είναι να γίνεται σωστή οδήγηση από τα οχήματα για να αποφυγή ατυχήματος. Αυτή τη δέουσα προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο στον Άγιο Αθανάσιο.

Ένας τρομακτικός δρόμος στην Εύβοια, μέσα στα βουνά που πρέπει να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί.

Ο Άγιος Αθανάσιος είναι στους πρόποδες της Δίρφης και σε απόσταση 30 χλμ. από τη Χαλκίδα. Πρόκειται για ένα μικρό και γραφικό χωριό μέσα στα πευκοδάση, στα τρεχούμενα νερά και την πλούσια βλάστηση.

Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται δίπλα στη Χαλκίδα και από εκεί υπάρχει το φαράγγι της Αγάλης και αν συνεχίσει κανείς τον δρόμο, θα φτάσει στη Γλυφάδα και πιο πέρα στην πιο γνωστή παραλία του νομού την Πετάλη και Βύθουρη.

Η παραλία Πετάλη απέχει από την Χαλκίδα μόλις 53 χιλιόμετρα αλλά επειδή ο δρόμος είναι μεν καλός αλλά σε πολλά σημεία είναι στενός και έχει στροφές, θα κάνετε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά να φτάσετε.

Η φύση το αντάμειψε με μια καταπράσινη ρεματιά λίγο πριν από τα πρώτα σπίτια του χωριού, γεμάτη βρύσες με τρεχούμενα νερά.

Η πολιτεία όμως το αντάμειψε με έναν τρομακτικό δρόμο μέσα στα βουνά. Οι κατολισθήσεις, η στενότητα του δρόμου, η παντελής απουσία στηθαίων ασφαλείας, το ταλαιπωρημένο οδόστρωμα, και οι ατελείωτες στροφές συνθέτουν ένα μαρτυρικό οδηγικό σενάριο.

τρομακτικοσ δρομοσ, ευβοιασ, προσοχη, οδηγουσ

Μάλιστα το καλοκαίρι η διέλευση των οχημάτων είναι μεγάλη μιας και εκεί κοντά είναι και η παραλία Πετάλη και η παραλία Βύθουρη.

Οι κατολισθήσεις, οι διαδοχικές στροφές, το ταλαιπωρημένο οδόστρωμα και τα κομμάτια χωματόδρομου καταστρέφουν τα αυτοκίνητα που θέλουν να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου.

Για τους κατοίκους τους είναι απλά ένα στοιχείο της καθημερινότητας το οποίο υπάρχει στις ζωές τους τα τελευταία χρόνια.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι μέσα στα βουνά και είναι στενός με πολλές λακκούβες, χωρίς προστατευτικές μπάρες και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν βρέχει.

τρομακτικοσ δρομοσ, ευβοιασ, προσοχη, οδηγουσ

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του ταλαιπωρημένου οδοστρώματος που θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς.

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, καλό θα ήταν οι εικόνες αυτές να αποτελέσουν τροφή για σκέψη από τους υπευθύνους και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πριν συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα.