Βύθουρη: Μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία που βρίσκεται στην Εύβοια

παραλία Βύθουρη
Η Βύθουρη στην Εύβοια είναι μια παραλία με μια ιδιαιτερότητα που εκπλήσσει

Ένας παράδεισος για κολύμπι και χαλάρωση στην Εύβοια


Η Βύθουρη είναι μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία που βρίσκεται στην Εύβοια

Μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία στην Εύβοια είναι η Βύθουρη. Βοτσαλάκι, καταπληκτικά νερά και ένας παράδεισος να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας.

Η Εύβοια είναι ένας αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο. Είναι ο παράδεισος με τις μαγευτικές της παραλίες.

Στην Εύβοια θα βρείτε μεγάλες παραλίες, παραλίες για τους ρομαντικούς και παραλίες για τους πολύ ψαγμένους.

Είναι ώρα να ξεχυθούμε στις παραλίες και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Βύθουρη.

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο. Μάλιστα βρήκαμε και μία φωτογραφία στο facebook που είναι επική. Στο βάθος βλέπεις τον ήλιο ο οποίος καθρεφτίζει στα νερά.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περιοχής είναι το γεγονός πως η πλαγιά του βουνού τελειώνει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και στο Αιγαίο πέλαγος.

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες.

παραδεισένια, παραλία, Εύβοια, Βύθουρη
Παραλία Βύθουρη

Πως πάμε στην παραλία Βύθουρη;

Ξεκινάτε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια. Περνάτε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζετε για τα Ψαχνά. Από Ψαχνά ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά).

Υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι. Ο δρόμος, φτάνοντας προς την παραλία, είναι για λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομος. Η παραλία Βύθουρη, απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.

Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα ενώ η παραλία έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω των ψηλών απότομων βράχων που την περικλείουν, βλέπει ήλιο λίγες ώρες την ημέρα. Στην περιοχή δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5 χιλιομέτρων οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν την άφιξή του στην παραλία.

Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια ξέρεις ότι είναι το καλύτερο restart του εγκεφάλου σου. Ξέρεις όμως ότι η παραλία βοηθάει το μυαλό και την πνευματική σου υγεία;

Δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν ότι η παραλία αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου.

Δεκάδες έρευνες που έχουν γίνει, υποστηρίζουν ότι τα άτομα που ζουν κοντά στην θάλασσα, έχουν καλύτερη υγεία και ευεξία.

Όσες φορές και να δεις την συγκεκριμένη φωτογραφία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την χορτάσεις ποτέ. Τι το σκέφτεσαι; Πήγαινε να ζήσεις το όνειρο…

Τι καλό κάνει η παραλία στην υγεία μας;

Η παραλία προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία. Ανάλογα με τις δραστηριότητες που επιλέγετε να κάνετε εκεί, μπορεί να έχετε τα εξής οφέλη:

Σωματική Άσκηση: Η παραλία είναι ένας ιδανικός χώρος για φυσική δραστηριότητα. Το περπάτημα στην άμμο, το κολύμπι, το beach volley, η ποδηλασία στην παραλιακή ζώνη, και άλλα σπορ μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Χαλάρωση και Ψυχική Ευεξία: Ο ήχος των κυμάτων και η θέα της θάλασσας έχουν καταστροφικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην χαλάρωση και μείωση του στρες. Η παραμονή σε περιβάλλοντα όπως η παραλία συνδέεται με θετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία.

Κοινωνικοποίηση: Οι παραλίες συχνά είναι θέσεις όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, κοινωνικοποιούνται και απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και να προωθήσει την αίσθηση κοινότητας.

Επαφή με τη Φύση: Η παραλία προσφέρει μια ευκαιρία για επαφή με τη φύση. Το θαλασσινό περιβάλλον, οι φυσικές μορφές ζωής και οι διάφορες εμπειρίες που προσφέρονται στην παραλία μπορούν να ενισχύσουν τη σύνδεσή σας με τον φυσικό κόσμο.

Συνολικά, η παραλία προσφέρει ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον που συνδυάζει φυσική δραστηριότητα, χαλάρωση και επαφή με τη φύση.

Πηγή φωτογραφίας κεντρικού άρθρου: Στέλιος Φωτιάς