Παραλία Ζαράκων στην Εύβοια: Σε αυτή την παραλία θα πλατσουρίσεις στην Εύβοια

“Aν δεν έχεις δει την παραλία στους Ζάρακες δεν έχεις δει τίποτα”: Ατάκα που μου έλεγαν όλοι, όσοι έχουν πάει στις παραλίες της Εύβοιας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, η καταπληκτική άμμος και το απίστευτο τοπίο με την ισχυρή δόση εξωτισμού, έχουν εκτοξεύσει την παραλία Ζαράκων στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών στην Εύβοια.

Εκεί θα χορτάσεις κολύμπι. Η παραλία της περιοχής έχει σχεδόν πάντα γαλήνια νερά αφού τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί κυματοθραύστες. Στο μεγαλύτερο μέρος της έχει αμμουδιά ενώ είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καφέ μπαρ.

Η παραλία Ζαράκων ή Φρυνιακός βρίσκεται σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από τους Ζάρακες. Το όνομα της προέρχεται από το ρήμα “φρενιάζω” = οργίζομαι, νευριάζω. Το όνομα της δηλώνει τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή με αποτέλεσμα την δημιουργία έντονου κυματισμού στον κολπίσκο. Ο οικισμός της παραλίας Ζαράκων είναι ένας γοργά αναπτυσσόμενος οικισμός, με πολλές παραθεριστικές βίλες.

Λίγα λόγια για τους Ζάρακες

Οι Ζάρακες είναι χωριό της νότιας Εύβοιας. Διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου του Νομού Ευβοίας. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, το χωριό έχει μόνιμο πληθυσμό 644 κατοίκους. Οι Ζάρακες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της τέως επαρχίας Καρυστίας. Ο οικισμός είναι κτισμένος επάνω σε ένα ύψωμα-λόφο (τα Αλώνια). Βρίσκεται στον οδικό άξονα Λεπούρων-Καρύστου και απέχει ένα χιλιόμετρο από το παλαιό χωριό.

Με τον οικισμό της Παραλίας Ζαράκων συγκροτούν την Τοπική Κοινότητα Ζαράκων, με συνολικό πληθυσμό 707 κατοίκους. (wikipedia.org)

Τα νέα της Εύβοιας

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2023: Πότε θα βγει;

Πρόγραμμα σπίτι μου: Πότε ξεκινά η αίτηση για δάνεια για νέους;

Χαλκίδα: Το email της έφαγε τα λεφτά!

Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν

Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις