Παραλία Ζαράκων στην Εύβοια: Σε αυτή την παραλία θα πλατσουρίσεις στην Εύβοια

“Aν δεν έχεις δει την παραλία στους Ζάρακες δεν έχεις δει τίποτα”: Ατάκα που μου έλεγαν όλοι, όσοι έχουν πάει στις παραλίες της Εύβοιας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, η καταπληκτική άμμος και το απίστευτο τοπίο με την ισχυρή δόση εξωτισμού, έχουν εκτοξεύσει την παραλία Ζαράκων στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών στην Εύβοια.

Εκεί θα χορτάσεις κολύμπι. Η παραλία της περιοχής έχει σχεδόν πάντα γαλήνια νερά αφού τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί κυματοθραύστες. Στο μεγαλύτερο μέρος της έχει αμμουδιά ενώ είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καφέ μπαρ.

Η παραλία Ζαράκων ή Φρυνιακός βρίσκεται σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από τους Ζάρακες. Το όνομα της προέρχεται από το ρήμα “φρενιάζω” = οργίζομαι, νευριάζω. Το όνομα της δηλώνει τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή με αποτέλεσμα την δημιουργία έντονου κυματισμού στον κολπίσκο. Ο οικισμός της παραλίας Ζαράκων είναι ένας γοργά αναπτυσσόμενος οικισμός, με πολλές παραθεριστικές βίλες.

Λίγα λόγια για τους Ζάρακες

Οι Ζάρακες είναι χωριό της νότιας Εύβοιας. Διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου του Νομού Ευβοίας. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, το χωριό έχει μόνιμο πληθυσμό 644 κατοίκους. Οι Ζάρακες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της τέως επαρχίας Καρυστίας. Ο οικισμός είναι κτισμένος επάνω σε ένα ύψωμα-λόφο (τα Αλώνια). Βρίσκεται στον οδικό άξονα Λεπούρων-Καρύστου και απέχει ένα χιλιόμετρο από το παλαιό χωριό.

Με τον οικισμό της Παραλίας Ζαράκων συγκροτούν την Τοπική Κοινότητα Ζαράκων, με συνολικό πληθυσμό 707 κατοίκους. (wikipedia.org)