Τι θα γίνει με τα Χριστούγεννα; Ποιο είναι το καλό σενάριο;

Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο πως θα μπούμε για τα καλά στον Δεκέμβριο αν δεν δοθεί το «ΟΚ» της επιτροπής για μερική χαλάρωση των μέτρων.

Υπάρχει ήδη σχέδιο μερικής επιστροφής στην κανονικότητα κι αν η κρίσιμη εβδομάδα που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (23.11) δώσει ενθαρρυντικά μηνύματα, τότε θα αρχίσει αυτό να δημοσιοποιείται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρξουν τρία στάδια επιστροφής στην κανονικότητα, όπως η επανεκκίνηση της μαθησιακής διαδικασίας, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και η επιστροφή της εστίασης με αυστηρές προδιαγραφές (μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική).

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμα κι αν αρθεί το ολικό Lockdown τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πρωτόγνωρα για όλους. Θα θυμίζουν, εν πολλοίς, το περσινό Πάσχα όπου το περάσαμε στα σπίτια μας, χωρίς τις πατροπαράδοτες συνήθειες. Η λογική λέει πως κάτι ανάλογο, πιθανόν με ανοικτά καταστήματα και εστίαση – αλλά χωρίς νυχτερινή διασκέδαση και ρεβεγιόν – θα ζήσουμε και στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Τα νέα της Εύβοιας

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Παράκαμψη στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά το έργο;

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις