Σε ποιες περιοχές ρίχνει χιόνι στην Εύβοια; Φωτογραφίες

Στην «κατάψυξη» έχει μπει και η Εύβοια λόγω της σαρωτικής επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Έχουν ξεκινήσει οι χιονοπτώσεις, στα ορεινά του νομού. Πιο συγκεκριμένα χιονίζει στον δρόμο από Άνω Στενή για Στρόπωνες στην θέση καταφύγιο αλλά και στην Σέττα.

Στον δρόμο για τον Άγιο (πηγή: Φάνης Σπανός)

Τα φαινόμενα θα ενταθούν ξανά με τη δεύτερη ψυχρή εισβολή, που θα αρχίσει από τη Δευτέρα και θα προκαλέσει περισσότερες χιονοστρώσεις.

Οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότητα μέχρι και την Πέμπτη.

Τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής χιόνια αναμένονται σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όπως τους Καθενούς για παράδειγμα.

Στον δρόμο για τον Άγιο (πηγή: Φάνης Σπανός)

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά αναφέρθηκε στον χιονιά στην Εύβοια. Με απευθείας σύνδεση από τη Χαλκίδα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έδωσε την εικόνα μέχρι εκείνη την ώρα.

“Στα φυσικά φαινόμενα και τη διαχείρισή τους, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και απόλυτες λύσεις. Θέλει εγρήγορση και προσοχή από όλους μας. Είναι κρίσιμο να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και όταν ενταθούν τα φαινόμενα σε κάθε περιοχή, να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις!” δήλωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.