Εύβοια: Ξαφνικά μαύρισε ο ουρανός από χιλιάδες πουλιά [Φωτογραφία]

Η φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω είναι εκπληκτική.

Ξαφνικά ο ουρανός στην Κάρυστο μαύρισε. Χάθηκε ο ήλιος και χιλιάδες πλάσματα πετούσαν πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων.

Χιλιάδες πουλιά μαύρισαν τον ουρανό στην Κάρυστο. Η φωτογραφία του Δημήτρη Βερούχη που θα δείτε παρακάτω είναι εκπληκτική.

Για όσους δεν έχουν πάει στην Κάρυστο, να σας πούμε ότι χάνετε και ότι είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη. Το 1951 αριθμούσε 3.118 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της κατά την απογραφή του 2011 ανερχόταν σε 5.112 κατοίκους.

Ένα τεράστιο μαύρο «σύννεφο» είδαν να απλώνεται μπροστά τους οι κάτοικοι. Όσοι έκαναν το περπάτημα τους, όσοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα τους, έκοψαν αμέσως ταχύτητα για να δουν τι συμβαίνει.

Η τεράστια κινούμενη μάζα συνοδευόταν από ήχους που κάνανε οι φτερούγες τους. Τα πουλιά σαν μια τεράστια μάζα κάνανε απίστευτους ελιγμούς στον αέρα.

Τι είναι τα ψαρόνια

Τα ψαρόνια είναι είδος πουλιού που ανήκουν στο γένος Στούρνος. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55.

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Πρόκειται για ένα πουλί που συχνά συγχέεται εμφανισιακά με τον Κότσυφα λόγω του μαυριδερού χρώματος και της κιτρινωπής του μύτης, αλλά μόνο με προσεχτική παρατήρηση μπορούν να διαπιστωθούν κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές. Και υπάρχουν αρκετές διαφορές αν είστε λίγο πιο πολύ παρατηρητικοί.

Το μήκος τους δεν ξεπερνάει τα 22 εκατοστά, το άνοιγμα των φτερών τους αγγίζει τα 40 εκατοστά, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει και τα 100 γραμμάρια.

Τα Ψαρόνια έχουν μαύρο φτέρωμα με μεταλλική πράσινη και βιολετιά όψη. Οι κηλίδες γίνονται πιο διακριτικές και το ράμφος κιτρινίζει την Άνοιξη, που αρχίζει η αναπαραγωγική περίοδος, τα δε πόδια γίνονται ροδοκόκκινα.

Το μήκος τους είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος τους είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.

Δείτε πως μαύρισε ο ουρανός από χιλιάδες πουλιά στην Εύβοια – Φωτογραφία

Η καταπληκτική αυτή φωτογραφία ανήκει στον Δημήτρη Βερούχη και αποτυπώνει το μεγαλείο της φύσης. Μέσα σε λίγα λεπτά σκοτείνιασε ο ουρανός από τα χιλιάδες πουλιά.

Χιλιάδες πουλιά δημιουργούν μια απίθανη… χορογραφία!

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ διαβάσαμε στο perierga.gr. Το περιστατικό έγινε το 2016.

Ένα σύννεφο από 70.000 ψαρόνια δημιουργήθηκε στον ουρανό και ο φωτογράφος απαθανάτισε στην κάμερα το χορό τους… Ο σχηματισμός τους, που μοιάζει με εναέριο μπαλέτο, εμφανίστηκε πρόσφατα στον ουρανό της Βρετανίας και αποτυπώθηκε από το φακό του BBC.

“Κάθε πτηνό μιμείται την πτήση των επτά πλησιέστερων γειτόνων του. Και όλα κινούνται κοντά προς μία κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από γεράκια και άλλα αρπακτικά”, αναφέρει ο Jaymi Heimbuch.

Οι καλλιτέχνες της φύσης -Χιλιάδες πουλιά κάνουν απίθανους σχηματισμούς στον ουρανό

Μαύρα, περίεργα σύννεφα απλώθηκαν στο βρετανικό ουρανό. Δεν είναι όμως γεμάτα βροχή, δεν προμηνύουν σφοδρή καταιγίδα. Δεν είναι καν πραγματικά σύννεφα. Είναι οι απίθανοι σχηματισμοί που πραγματοποιούν χιλιάδες πουλιά, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Κάθε φθινόπωρο, αυτά τα μαύρα σύννεφα αρχίζουν να σχηματίζονται πάνω από δάση και αγρούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φαινόμενα της φύσης, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ψαρόνια, όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα πτηνά, συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Τους απίθανους σχηματισμούς του απαθανάτισε ο φωτογράφος Οουεν Χάμφρεϊ. Στις φωτογραφίες του, τα πτηνά δημιουργούν «σύννεφα» που θυμίζουν ψάρια, καπέλα ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς κοιτώντας τα.

Τα πουλιά βέβαια δεν το κάνουν αυτό για να μαγέψουν τον κόσμο, αν και το καταφέρνουν βέβαια. Συνήθως κάνουν τους σχηματισμούς για αυτό τους προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ χάρη σε αυτή τη μέθοδο κρατιούνται πιο ζεστά το βράδυ.