Χειμερινές αποδράσεις στην ορεινή Ελλάδα

Η δυνατότητα που σου δίνει η Ελλάδα να πραγματοποιήσεις τις διακοπές σου οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου είναι μοναδική. Μπορεί να έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας τις διακοπές με τα κοσμοπολίτικα Hotels Mykonos και τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου ωστόσο η εξορμήσεις του χειμώνα έχουν τη δική τους γοητεία. Η επαφή με τη φύση και η γαλήνη που αυτή αποπνέει στους χειμερινούς επισκέπτες της σίγουρα αποτελούν απίστευτες εμπειρίες για όσους το τολμήσουν. Επιλογές για κάθε τσέπη σε διάφορα σημεία της χώρας μας μπορεί να αποτελέσουν και στο μέλλον και τον δικό σου ταξιδιωτικό προορισμό. Ας δούμε τις δημοφιλέστερες από αυτές με βάση τις προτιμήσεις αυτών που έχουν εντάξει τις χειμερινές διακοπές στον ετήσιο προγραμματισμό τους.

Ορεινή Εύβοια
Η Εύβοια αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και όταν την ανακαλούμε στη μνήμη μας έρχονται εικόνες από θάλασσα και παραλίες. Ωστόσο για τους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνο αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για σύντομες αλλά αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις. Μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα και με οδική πρόσβαση δεν έχεις λόγο να μην την επισκεφτείς. Η Αγία Άννα, το Πευκί, οι Ροβιές, η Στενή και η Λίμνη Ευβοίας είναι τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά. Η γραφικότητα και φυσική ομορφιά των χωριών αυτών θα σε χαλαρώσει τις ημέρες των διακοπών σου. Υπάρχουν μονοπάτια σχεδιασμένα ειδικά για τους φίλους της πεζοπορίας που θα σε περάσουν μέσα από το κατάφυτο τοπίο. Στο χωριό Στενή στους πρόποδες της Δίρφυς είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε χιόνι ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της διαμονής σου.

Ορεινή Αρκαδία
Κατηφορίζοντας προς Πελοπόννησο μεριά δεν μπορούμε να μην επισκεφτούμε τουλάχιστον ένα από τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας για τις χειμερινές μας αποδράσεις. Χωριά βγαλμένα από την ιστορία της ελληνικής επανάστασης έχουν μεταμορφωθεί πλήρως σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα επιτρέπει σε πολλούς ταξιδιώτες να τα προτιμήσουν ακόμα και για ένα ταξίδι αστραπή το σαββατοκύριακο. Η Δημητσάνα, η Βυτίνα, η Καρύταινα και πολλά ακόμα γραφικά χωριά έχουν δημιουργήσει τις υποδομές για να φιλοξενήσουν πλήθος τουριστών. Δοκιμάστε τις τοπικές λιχουδιές στα ταβερνάκια της περιοχής και αφεθείτε στη μαγεία του άγριου τοπίου. Το σπήλαιο Κάψια είναι ένας από τους προορισμούς που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος φυσικά. Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου προσφέρει μοναδικές πίστες για τους φίλους των χειμερινών σπορ. Στο σαλέ μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης θαυμάζοντας το τοπίο.

Μονεμβασιά
Κανένας δεν αμφέβαλλε πως η Πελοπόννησος φημίζεται για την πλούσια φυσική ομορφιά της και τους τουριστικούς προορισμούς που διαθέτει. Φεύγουμε από την Αρκαδία και κατηφορίζουμε Ανατολικά πιάνοντας σε λίγες ώρες τη Μονεμβασιά. Όχι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση με το αυτοκίνητο βρίσκεται και αυτή σε μικρή σχετικά απόσταση από την Αθήνα. Τα μεσαιωνικά τείχη φιλοξενούν στο εσωτερικό τους καλοδιατηρημένα σπιτάκια και ατελείωτα σοκάκια που περιμένουν να τα περπατήσετε. Εδώ θα βρείτε μεγάλο αριθμό σε εκκλησίες και επεξηγηματικές ταμπέλες σε πολλά σημεία της Μονεμβασίας που θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου. Δοκιμάστε τις τοπικές συνταγές και απολαύστε το γαστρονομικό ταξίδι που σας προσφέρει απλόχερα η Λακωνία. Μπορείτε όμως να βγείτε και έξω από τα στενά όρια της Καστροπολιτείας. Μοναδικά μονοπάτια μέσα στο δάσος θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά στη φύση και θα αναπνεύσετε καθαρό οξυγόνο. Ευκαιρία για όσους θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους το άγχος της καθημερινότητας.
Φυσικά η λίστα δεν τελειώνει σε αυτά τα μαγικά μέρη. Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ταξιδιωτικούς προορισμούς για κάθε γούστο και επιθυμία. Αρκεί να αναζητήσετε και εσείς την δική σας προσωπική επιλογή και γιατί όχι να την υλοποιήσετε το επόμενο διάστημα.