Προκήρυξη πυροσβεστικής 2024: Πότε αρχίζει;

Ποια η προϋπόθεση για να βρει κάποιος εργασία στην πυροσβεστική υπηρεσία – Πότε βγαίνει η προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2024 και τι πρέπει να προσέξει

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2024
Προκήρυξη πυροσβεστικής 2024

Η πυροσβεστική κάνει σίγουρες προσλήψεις μια φορά τον χρόνο αφού θα εκδοθεί η προκήρυξη.

Σε αυτή την προκήρυξη δεν υπάρχει καθυστέρηση έκδοσης και πάντα βγαίνουν τον τρίτο μήνα κάθε έτους.

Μιλάμε για την προκήρυξη της πυροσβεστικής όπου απαραίτητη προϋπόθεση για να βρει κάποιος εργασία στο σώμα είναι να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.

Πότε βγαίνει η προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2024

Πότε βγαίνει η προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2024 είναι το ερώτημα πολλών.

Συνήθως τον Μάρτιο βγαίνει από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Θα πρόκειται για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 και η εισαγωγή θα γίνει με πανελλήνιες.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος τον Μάρτιο θα είναι και οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Το 2023, η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης γίνονταν από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Για το 2024, αναμένεται να είναι ο ίδιος χρονικός ορίζοντας.

Όλα γίνονται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Ποια η προϋπόθεση για να βρει κάποιος εργασία στην πυροσβεστική υπηρεσία;

Η προϋπόθεση για να βρει κάποιος εργασία στην πυροσβεστική υπηρεσία είναι οι προκαταρκτικές εξετάσεις.

Περιλαμβάνουν αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, καθώς και υγειονομικές εξετάσεις.

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος. (fireservice.gr)

Μεγάλη προσοχή για τη προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2024

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι για τη προκήρυξη της πυροσβεστικής το 2024.

Υποψήφιοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ότι θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις από Στρατιωτική, Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή, δεν επιτρέπεται να εξεταστούν από τις αντίστοιχες επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αν οι υποψήφιοι έχουν υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές και κρίθηκαν ικανοί, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο.

Προσέρχονται κανονικά στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για να εξετασθούν στο άθλημα που δεν αποτελεί αντικείμενο των προκαταρκτικών εξετάσεων των ως άνω Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.