Τα μάτια μας δεκατέσσερα στα κόλπα των δραστών
Ενδιαφέρον έχει μια σύλληψη που έγινε στο Βασιλικό στην Εύβοια πριν αρκετούς μήνες. Δεν έχει να κάνει με ποιους έπιασαν αλλά με τα κόλπα που χρησιμοποιούσαν για να κλέψουν πολίτες.
Πρόσφατα, στη σύλληψη δύο αντρών, ηλικίας 31 και 61 ετών, μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης, προχώρησε η αστυνομία. Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στο Βασιλικό και στα Άνω Λιόσια και συνελήφθησαν με εντάλματα.
Από αυτή την σύλληψη βγαίνουν πολλές αλήθειες για το πως σε κλέβουν οι επιτήδειοι.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία στοχοποιούσε ηλικιωμένα και υπερήλικα άτομα, που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι πως οι επιτήδειοι κλέβουν άτομα μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν ακαριαία.
Κυρίως πρωινές η μεσημβρινές ώρες, περιφέρονται σε διάφορες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους, και συγκεκριμένα σε σημεία που υπάρχουν σούπερ μάρκετ φαρμακεία κ.ά..
Αφού εντόπιζουν τους “στόχους”, τους ακολουθούν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στα σπίτια τους και μετά κλέβουν. Μόλις οι ηλικιωμένοι πήγαινουν να μπουν στα σπίτια τους, τα μέλη της συμμορίας εμφανίζονταν μπροστά τους, και τους λένε ότι είναι υπάλληλοι ή τεχνικοί εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και συντηρητές ανελκυστήρων.
Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές, ή του ασανσέρ, τους πείθουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στα σπίτια τους και μετά βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο και κλέβουν.
Κάποιο από τα μέλη της συμμορίας οδηγεί τους ηλικιωμένους, συνήθως στο χώρο της κουζίνας όπου τους απασχολεί, ενώ παράλληλα συνεργοί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.
Αφού κλέβουν, κατόπιν φεύγουν επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο στο οποίο τους περιμένει συνεργός τους, που εκτελεί χρέη οδηγού και τσιλιαδόρου.
Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούν, τα μέλη της συμμορίας, δεν διστάζουν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοβαρό τροχαίο τώρα έξω από τη Χαλκίδα
Αλλάζει η Παλαιά Γέφυρα στη Χαλκίδα –Ξεκινά σημαντικό έργο
Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

