
Το νέο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες.
Το πρόγραμμα επιδότηση φωτοβολταϊκών 2022, αφορά εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται επιδότηση 40%-60%.
Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Βήμα – βήμα πώς θα πάρουμε επιδότηση για φωτοβολταϊκά στο σπίτι μας
Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση των πόρων μετά το καλοκαίρι με μία βοήθεια μέσω ΕΣΠΑ να έρχεται για την χώρα μας.
Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.
Φωτοβολταϊκά στις στέγες – Τι ισχύει με την επιδότηση
Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ. Η επιδότηση φωτοβολταϊκών θα τρέξει μετά από δύο εβδομάδες όπου έρχεται μια συμβαση για τις υπογραφές. Τελευταίο βήμα είναι η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού.
Δείτε το σχετικό βίντεο του open
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοβαρό τροχαίο τώρα έξω από τη Χαλκίδα
Αλλάζει η Παλαιά Γέφυρα στη Χαλκίδα –Ξεκινά σημαντικό έργο
Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

