Σε σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στις αντίστοιχες κεντρικοποιημένες φορολογικές υπηρεσίες της Αττικής, με ταυτόχρονη διατήρηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης για πολίτες και επιχειρήσεις, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση του διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μεταφέρονται από:
– 12/6/2024, οι αρμοδιότητες των τμημάτων φορολογικών ελέγχων, στο 3ο Ελεγκτικό Κέντρο (ΕΛΚΕ) Αττικής
– 16/9/2024 οι αρμοδιότητες βεβαίωσης εσόδων και είσπραξης, στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής. Ειδικότερα, συστήνεται Αυτοτελές Γραφείο Εσόδων, Δικαστικού και Νομικής Υποστήριξης, απευθείας υπαγόμενο στον Προϊστάμενο του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής, με έδρα στη Χαλκίδα.
– 21/10/2024, οι αρμοδιότητες φορολογίας κεφαλαίου, στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής.
Οι υπάλληλοι των Τμημάτων, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται, θα εξακολουθούν να εργάζονται στο χώρο της ΔΟΥ Χαλκίδας, εντασσόμενοι οργανωτικά στο δυναμικό των αντίστοιχων ειδικών κέντρων της Αττικής.
Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των ως άνω αρμοδιοτήτων, στη ΔΟΥ Χαλκίδας θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Τμήματα:
• Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους, πλην των αρμοδιοτήτων φορολογίας κεφαλαίου, και
• Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (αρμόδιο για το Φορολογικό Μητρώο) Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάγονται σε αυτήν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Ιστιαίας-Αιδηψού (Ιστιαία) και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας (Λίμνη).
Σχετικά με τις διαδικασίες εξυπηρέτησης φορολογουμένων, διευκρινίζονται τα εξής:
Η ΔΟΥ Χαλκίδας θα συνεχίσει να λειτουργεί με νέα μορφή, διαθέτοντας τμήματα Φορολογικού Μητρώου και εξυπηρέτησης φορολογιών, πλην της φορολογίας κεφαλαίου. Για την ψηφιακή υποβολή αιτημάτων και τον προγραμματισμό ραντεβού μέσα από τις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), οι πολίτες θα επιλέγουν την αρμόδια, κατά περίπτωση, κεντρικοποιημένη υπηρεσία (3ο ΕΛΚΕ, ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΚ Αττικής).
Για υποθέσεις ελέγχου δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης.
Για όσες υποθέσεις εσόδων, εισπράξεων και κεφαλαίου απαιτείται, θα δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης τοπικά από την ΔΟΥ Χαλκίδας, σχετικά με την πορεία υποβληθέντων αιτημάτων στο ΚΕΒΕΙΣ και ΚΕΦΟΚ Αττικής, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα, στο πρότυπο των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σταδιακά στην Αττική.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοβαρό τροχαίο τώρα έξω από τη Χαλκίδα
Αλλάζει η Παλαιά Γέφυρα στη Χαλκίδα –Ξεκινά σημαντικό έργο
Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

