Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να προλάβει να αντιδράσει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης
Ήταν μία απάτη του λεπτού και έγινε σε μαγαζί στη Χαλκίδα. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο έχει γίνει σε αρκετά καταστήματα.
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα εστίασης, όταν ένας «πελάτης» μπήκε για να παραγγείλει δύο καφέδες και δύο σάντουιτς, υποσχόμενος πως θα πληρώσει με κάρτα.
Στην αρχή όλα έμοιαζαν φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μιλά για… πρόβλημα με την τράπεζα.
«Να σας αφήσω την ταυτότητά μου μέχρι να πάω να το κοιτάξω;» είπε με απόλυτη φυσικότητα.
Ο ιδιοκτήτης όμως δεν πείστηκε τόσο εύκολα. Ζήτησε να δοκιμάσει πρώτα την κάρτα, σε περίπτωση που η ανέπαφη συναλλαγή είχε κολλήσει. Και τότε έγινε η μεγάλη αποκάλυψη!
Η κάρτα έγραφε άλλο όνομα από εκείνο που υπήρχε στην ταυτότητα. Κι όχι μόνο αυτό – η ταυτότητα ήταν εμφανώς παλιά, ξεθωριασμένη, και δεν ταίριαζε καθόλου με την εικόνα που παρουσίαζε ο άνδρας.
Ο καταστηματάρχης, με γρήγορα αντανακλαστικά, τον ρώτησε επί τόπου: «Μα πώς γίνεται άλλο όνομα στην κάρτα σας και άλλο στην ταυτότητα;».
Η αντίδραση; Ο «πελάτης» πήρε τα πράγματα του, γύρισε την πλάτη και το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας πίσω του απορίες αλλά και… καχυποψία.
Το περιστατικό δείχνει πόσο ευρηματικοί έχουν γίνει οι επιτήδειοι. Παριστάνουν τους κανονικούς πελάτες, εμφανίζονται ευγενικοί, προσφέρουν μέχρι και ταυτότητα για «εγγύηση», αλλά πίσω από όλα αυτά κρύβονται ύποπτες κινήσεις.
Ευτυχώς, αυτήν τη φορά η πονηριά δεν έπιασε.
Οι επαγγελματίες προειδοποιούν προσέξτε πού και πώς δίνετε τα στοιχεία σας, κοιτάτε πάντα αν τα έγγραφα ταιριάζουν και μην διστάζετε να κάνετε την κρίσιμη ερώτηση που μπορεί να ξεσκεπάσει την απάτη.
Ένα λεπτό παρατηρητικότητας μπορεί να σας γλιτώσει από μεγάλες ζημιές.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοβαρό τροχαίο τώρα έξω από τη Χαλκίδα
Αλλάζει η Παλαιά Γέφυρα στη Χαλκίδα –Ξεκινά σημαντικό έργο
Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


