Η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, το εμβληματικό πέρασμα που εδώ και δεκαετίες ενώνει την Εύβοια με τη Στερεά Ελλάδα, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της αγωνίας

Ένα νέο περιστατικό βλάβης στην κίνηση της γέφυρας έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους όσων γνωρίζουν καλά την κατάσταση της.
Πρόκειται για τα μηχανικά προβλήματα που επανεμφανίζονται, φθορές που επιμένουν, και ένα κρίσιμο τεχνολογικό έργο που δείχνει να κουράζεται επικίνδυνα.
Πίσω από την καθημερινή της χρήση, κρύβεται μια σιωπηρή ανησυχία για το πόσο ακόμα θα αντέξει πριν προκύψει ένα σοβαρότερο, ίσως και ανεξέλεγκτο, πρόβλημα.
Η ΟΛΝΕ ΑΕ ανακοίνωσε ότι η γέφυρα πορθμού του Ευρίπου στη Χαλκίδα δεν θα λειτουργήσει για τη διέλευση σκαφών τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, εξαιτίας έκτακτης βλάβης. Η εκτίμηση για αποκατάσταση της λειτουργίας της μετατίθεται για την Πέμπτη 19 Ιουνίου, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για τη συντήρηση και την αξιοπιστία μιας υποδομής κρίσιμης για την πόλη.

Η είδηση αυτή ήρθε να ξαναφουντώσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της παλιάς γέφυρας της Χαλκίδας.
Μια γέφυρα-σύμβολο, που δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της ταυτότητας της πόλης.
Η παλιά, συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας έχει συνδέσει ανθρώπους, στιγμές, ζωές. Είναι εκεί δεκαετίες, ακούραστη, να ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Εύβοια. Όμως, το πέρασμα του χρόνου δεν τη συγχωρεί.
Τα μηχανικά της μέρη παλαιώνουν, η σκουριά απλώνεται, η συντήρηση γίνεται με καθυστερήσεις και όχι με συνέπεια.
Και αν μια μέρα “κολλήσει”;
Το ερώτημα δεν είναι θεωρητικό. Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, η γέφυρα άνοιξε για τη διέλευση πλοίων… και δεν ξανάκλεισε για πάνω από δύο ώρες.
Η παλιά γέφυρα δεν είναι απλώς σύμβολο. Είναι ζωντανό μέσο μεταφοράς και σύνδεσης, απαραίτητο για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.
Όμως, μέρα με τη μέρα, το ρολόι φαίνεται να μετράει αντίστροφα. Το ερώτημα που πλανάται είναι αν θα δράσουμε έγκαιρα ή αν θα κινηθούμε μόνο όταν θα είναι πολύ αργά.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Σοβαρό τροχαίο τώρα έξω από τη Χαλκίδα
Αλλάζει η Παλαιά Γέφυρα στη Χαλκίδα –Ξεκινά σημαντικό έργο
Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

