Εύβοια: Αυτή την έκπληξη που είδαν στην βάρκα θα την θυμούνται μια ζωή!

Μία έκπληξη που τους έκανε να χαμογελάσουν αυτές τις ημέρες – Οι κάτοικοι της πληγωμένης περιοχής Μπούρζι αυτό το περιστατικό θα το θυμούνται για χρόνια

ευβοια, εκπληξη, βαρκα

Όσοι ήταν στα σπίτια τους σε χωριό στην Εύβοια, και το είδαν θα το θυμούνται μια ζωή μιας και υπήρχε μια ωραία έκπληξη πάνω στην φουσκωτή βάρκα.

Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2023 στην περιοχή Μπούρτζι. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για μία πλημμυροπαθή περιοχή στην Εύβοια.

Τα τελευταία 15 χρόνια, 2 φορές έχουν χάσει την περιουσία τους εξαιτίας των πλημμυρών αλλά δεν χάνουν το κουράγιο τους.

Έχουν μάθει να το παλεύουν και πάντα βάζουν μπροστά την αισιοδοξία όπως και αυτές τις γιορτές.

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε σήμερα τους κατοίκους που είδαν μία βάρκα διαφορετική από όλες τις άλλες.

Μπούρτζι: Η έκπληξη πάνω στην βάρκα

Πάνω στην βάρκα, στο Μπούρτζι ήταν η έκπληξη.

Ο Άγιος Βασίλης, για πολλούς παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που σε μυεί στη μαγεία των Χριστουγέννων και μοιράζει απλόχερα δώρα, χαρά και αγάπη.

Αν και υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, υπάρχει ο σύλλογος Αναγέννηση Αγίου Νικολάου που κάθε χρόνο κάνει φιλότιμες προσπάθειες.

Έτσι έκανε και φέτος. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να διατηρήσει λίγο περισσότερο τη μαγεία των Χριστουγέννων όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

ευβοια, εκπληξη, βαρκα

Μια φουσκωτή βάρκα, πάνω σε ένα τρέιλερ στολισμένη με Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και με ένα αυτοκίνητο να την σέρνει, δεν ήταν η μόνη ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους.

Πάνω στην βάρκα ήταν ο Άγιος Βασίλης. Με… φουσκωτή βάρκα και όχι με το έλκηθρο, όπως τον θέλει το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων, έφτασε στο Μπούρτζι ο Άγιος Βασίλης!

Ο Άγιος Βασίλης, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, μία μέρα νωρίτερα, για να μοιράσει τα δώρα του.

ευβοια, εκπληξη, βαρκα

Επειδή, όμως, ο χρόνος πιέζει και οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν για τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, τα πράγματα αυτή χρονιά είναι διαφορετικά, καθώς χρειάστηκε και τη βοήθεια των ξωτικών προκειμένου να μοιραστούν γρήγορα τα δώρα.

ευβοια, εκπληξη, βαρκα

Με τραγούδια και πολλά δώρα επισκέφθηκαν όλα τα σπίτια του χωριού.

Οι περισσότεροι κάτοικοι τους πρόσμεναν στο κατώφλι και βγήκαν να τους προϋπαντήσουν και να τους ευχηθούν για την νέα χρονιά.

Κάνοντας μερικές βόλτες στο χωριό, μαγνήτισε τα βλέμματα κυρίως των μικρών παιδιών, τα οποία έτρεξαν από τα σπίτια τους, στο σημείο όπου εκείνος περνούσε.

Τι δώρο θέλει ο Άγιος Βασίλης;

Μπορεί να μοίρασε δώρα σε όλο τον κόσμο, ωστόσο ο Άγιος Βασίλης ζήτησε και αυτός το δικό του δώρο.

Ζήτησε από την πολιτεία να τελειώσουν τα έργα στο ποτάμι για να μην πλημμυρίσουν ξανά και να φτιαχτεί μια παιδική χαρά στην περιοχή για να δίνει κάθε μέρα χαμόγελο στους μικρούς μας φίλους.