Χαλκίδα: Νεκρός 35χρονος στην παλιά γέφυρα

Η νεκροψία νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για το αν ο θάνατος προήλθε από εγκληματική πράξη ή εάν πρόκειται για άστεγο.

Εύβοια νέα: Το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022, εντοπίστηκε ένας άντρας νεκρός στις παλιές αποθήκες των τρένων στη Χαλκίδα.

Εκεί βρέθηκαν οι λιμενικοί προκειμένου να προχωρήσουν σε έρευνες όσον αφορά την ταυτότητα του άντρα.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί και το Λιμεναρχείο ψάχνει τα στοιχεία του άνδρα, ο οποίος είναι πιθανότατα ηλικίας από 35 μέχρι 40 ετών. Ο άτυχος άντρας δεν είχε τηλέφωνο μαζί του και για αυτό είναι δύσκολη η ταυτοποίηση του.

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής, λιμενικοί ειδοποιήθηκαν για την ύπαρξη νεκρού στο συγκεκριμένο σημείο. Διασώστες του ΕΚΑΒ τον εντόπισαν και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Η νεκροψία νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για το αν ο θάνατος προήλθε ή όχι από εγκληματική πράξη. Υπάρχει και η εικασία να πρόκειται για άστεγο που με την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.