Χαλκίδα: Αν παρατηρήσετε καλύτερα την φωτογραφία θα στενοχωρηθείτε πολύ


Χαλκίδα: Αν παρατηρήσετε καλύτερα την φωτογραφία θα στενοχωρηθείτε πολύ

Μπροστά σε πολυσύχναστο δρόμο της Χαλκίδας μια εικόνα που θα σας στενοχωρήσει αρκετά. Όσοι περνούν από κεντρικά σημεία της πόλης βλέπουν την πραγματικότητα.

Μακριά από την θαλπωρή των σπιτιών, υπάρχει και αυτή η εικόνα την ώρα που η κακοκαιρία έρχεται στην Εύβοια. Μια εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε να ήταν διαφορετική. Την ώρα που αρκετοί είναι στα σπίτια τους και έχουν την ζέστη τους υπάρχει και αυτή η κατάσταση που προκαλεί θλίψη.

Την ώρα που το βράδυ το θερμόμετρο πέφτει στους 0 βαθμούς Κελσίου, κάποιοι δεν ζουν στην ζεστασιά των σπιτιών τους. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, τις βραδινές ώρες. Την ώρα που η Χαλκίδα έχει αδειάσει λόγω του κρύου, υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται έξω στον δρόμο.

Και ενώ η χώρα είναι μέσα στην καρδιά της κακοκαιρίας, η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία μοιάζει να μην έχει τέλος.

Πλέον, υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια ή σε στάσεις λεωφορείων ακόμη και σε πόλεις της επαρχίας όπως είναι η Χαλκίδα. Τα χαρτόκουτα και οι κουβέρτες των αστέγων μπροστά από τις ακριβές βιτρίνες είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη.

Άνθρωποι που βρέθηκαν λόγω κρίσης στο δρόμο. Άστεγοι, αναζητούν λίγη ζεστασιά και λίγη ανθρωπιά…

Δεν είναι ουτοπία ούτε απλό ευχολόγιο. Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι και τώρα και στο μέλλον με τρόπο που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και την κοινωνία.

Χαλκίδα: Αν παρατηρήσετε καλύτερα την φωτογραφία θα στενοχωρηθείτε πολύ