Χαλκίδα: Δείτε γιατί έσπαγε τζαμαρίες το βράδυ

Απίστευτο περιστατικό με ανήλικο που έσπαγε τζαμαρίες στη Χαλκίδα
Απίστευτο περιστατικό με ανήλικο που έσπαγε τζαμαρίες στη Χαλκίδα

Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Χαλκίδα με έναν κάτοικο της πόλης.

Είναι μια είδηση που όταν έγινε γνωστή συζητήθηκε πολύ στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα γιατί στο βάθος της κρύβεται κάτι πολύ τρομακτικό. Αυτό που σοκάρει είναι ότι πρωταγωνιστής είναι ένας ανήλικος.

Έσπαγε τζαμαρίες τα βράδια

Ένας ανήλικος που μάλιστα σουλάτσαρε έξω από τα μαγαζιά τις βραδινές ώρες και όταν έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία, έσπαγε την τζαμαρία. Με φόρα έμπαινε στο κατάστημα έπαιρνε τα χρήματα και εξαφανίζονταν.

Κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να κάνει 7 κλοπές, εκ των οποίων πέντε σε καταστήματα και δύο κλοπές δικύκλων στη Χαλκίδα. Η ζημιά από την πράξη του είναι πάνω από 11.000 ευρώ. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και οι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα κλοπής

-Μην το διατυμπανίζετε ότι έχετε κατοικίδια διότι έτσι οι διαρρήκτες θα έρθουν προετοιμασμένοι να “εξουδετερώσουν” το σκύλο σας με αθέμιτα μέσα. Καλύτερα να τους πιάσει απροετοίμαστους.

-Ποτέ μην ανακοινώνετε ότι φεύγετε για διακοπές στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι σαν να λέτε στους διαρρήκτες: “Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι”

-Πάντα να χρησιμοποιείτε φιμέ τζάμια που τους εμποδίζουν να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι και παράθυρα ασφαλείας που δεν παραβιάζονται εύκολα.

-Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θέα και ποτέ μην γράφετε τη διεύθυνσή σας στο μπρελόκ.

-Μην αφήνετε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ούτε για λίγο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγοροι μπορούν να είναι και με τα σημεία από όπου μπορούν να τρυπώσουν.