Δείτε τι έβαλαν πάνω ψηλά στο βουνό της Οκτωνιάς [Βίντεο]

Μία κίνηση που μας κάνει περήφανους στην Εύβοια. Και όλα αυτά έγιναν ψηλά στην κορυφή ενός βουνού.

Όλα αυτά έγιναν στις αρχές του καλοκαιριού όπου με περηφάνια ένα χωριό της Εύβοιας, ύψωσε την Ελληνική μας σημαία.

Όλα έγιναν στο χωριό Οκτωνιά που βρίσκεται στην Νότια Εύβοια. Είναι ένα ορεινό χωριό του ∆ήµου ΚύµηςΑλιβερίου, το οποίο βρίσκεται στην κέντρο-ανατολική Εύβοια.

Δεν είναι πολύ μακρυά και απέχει περίπου δυόμιση ώρες από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα είναι 145 χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα.

Για να φτάσετε στην Οκτωνιά δεν είναι δύσκολο. Αφού έρθετε στο νομό μας, περνάτε από την πρωτεύουσα, τη Χαλκίδα και συνεχίζετε με κατεύθυνση την Νότια Εύβοια. Μετά το Αλιβέρι συνεχίζετε ευθεία μέχρι να δείτε το χωριό Αυλωνάρι.

Το χωριό έχει τέσσερις συνοικίες, τα Αλώνια, το Πανωχώρι, το Κατωχώρι και την Παναγιά ενώ στην έκταση του συμπεριλαμβάνεται αρκετά μεγάλη παράκτια ζώνη.

Τέλος έχει πληθυσμό 455 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου του χωριού Οκτωνιά έκανε μία εκδήλωση στο Καστρί. Μάλιστα προς τιμή των ηρώων μας που ελευθεύρωσαν την πατρίδα μας έφτιαξαν μία πολύ μεγάλη σημαία που είναι ορατή από παντού.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον ιερέα του χωριού. Μαζί με τους κάτοικους, έφτιαξαν μια θεόρατη σημαία να την βλέπουν ακόμα και τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή.

Με την βοήθεια των κατοίκων και του ιερέα, κατάφεραν να υψώσουν την πιο ψηλή σημαία της Εύβοιας. Μια σημαία που φαίνεται σε όλα τα χωριά της Νότιας Εύβοιας.

Για το περιστατικό αναφέρθηκε και η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, καλημέρα, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 5 και μισή το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Όλο τον χρόνο είναι ωραία να επισκεφθείς το χωριό Οκτωνιά που βρίσκεται στην Εύβοια και να δεις από κοντά την τοποθεσία όπου ύψωσαν την πιο μεγάλη σημαία στην Εύβοια. Τον χειμώνα μπορείτε να συναντήσετε χιόνι ενώ το καλοκαίρι, η λέξη καύσωνας είναι παντελώς άγνωστη στην περιοχή.

Τα νέα της Εύβοιας

https://newse.gr/kleista-scholeia-avrio-deftera-poia-einai/

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα: Ποια είναι;

Αλυσίδες χιονιού: Πότε υπάρχει πρόστιμο;

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πέφτει χιόνι στην Εύβοια – Που χιονίζει;

Δείτε τι απίστευτο χιόνι είχε πέσει πριν λίγα χρόνια στην Στενή!

Κακοκαιρία Βαρβάρα: Το τρομακτικό σημάδι στον ουρανό της Χαλκίδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις