Αιτήσεις για επιδότηση στο ρεύμα: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Πολλοί κάτοικοι της Εύβοιας που έχουν κάνει αίτηση για το power pass στο vouchers, ρωτούν για το πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή

Το Power Pass είναι πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επιδότηση στο ρεύμα αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 Euro.

Όπως σας τονίσαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ αυτοί που έκαναν αίτηση για το power pass ήταν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων να μην ξεπερνά τις 45.000 Euro, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό
Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό

Υπήρχαν βέβαια και οι λεπτομέρειες όπως ο ΑΦΜ που καταχωρίστηκε στην πλατφόρμα να μην έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 ξεπερνά συνολικά τα 30 Euro.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζονταν να επισυνάψουν κάποιο δικαιολογητικό. Όλα τα στοιχεία αντλούνταν αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Στην ερώτηση για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό, η απάντηση είναι απλή.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.