Voucher 200 καταστήματα: Πως κάνεις αιτήση για την ψηφιακή μέριμνα

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στα μαγαζιά που υποστηρίζουν την ψηφιακή μέριμνα ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση για να λάβουν το voucher.

Άνοιξε η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων από προμηθευτές που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Θα ακολουθήσει το ολιγοήμερο στάδιο ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών του voucher των εκπαιδευτικών, ώστε να διαπιστωθεί εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που θα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς- δικαιούχους του προγράμματος για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablets, φορητούς υπολογιστές, σταθερούς υπολογιστές)..

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση του voucher των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Δικαιούχοι είναι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022. Αφορά μόνιμους και αναπληρωτές.

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή (laptop ή desktop) ή tablet από το κατάστημα της επιλογής τους.

160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.
160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.

Αν πρόκειται για ζευγάρι εκπαιδευτικών που θα κάνουν αίτηση, θα δίνονται δύο κουπόνια των 200 ευρώ, και το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ θα εξαργυρώνεται για την αγορά μιας συσκευής.

Για το voucher εκπαιδευτικών, οι δικαιούχοι, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.