Είναι μια ερώτηση που πολλοί κάναμε όταν είμασταν μαθητές. Ο αγιασμός ξεκινά στις 8 το πρωί και μπορεί να τελειώσει στις 12 το μεσημέρι – Κάθε σχολείο θα στείλει ανακοίνωση για την ώρα του αγιασμού
Το άλλο θέμα είναι το πως ανοίγουν τα σχολεία. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Ποια μέτρα προβλέπονται για μάσκες, κρούσματα; Θα πρέπει να σας πούμε ότι χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.
Τελικά εγκρίθηκε από τον υπουργείο παιδείας και υγείας η εισήγηση των ειδικών για την επιστροφή των μαθητών χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ. Ωστόσο η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική το ίδιο και ο συστηματικός διαγνωστικός έλεγχος.
Σε περίπτωση κρούσματος σε μια τάξη , οι ειδικοί μας συμβουλεύουν, το κρούσμα να απομονωθεί για 5 μέρες και να επιστρέψει όταν τα συμπτώματα του έχουν υποχωρήσει. Καλό θα ήταν για τις πρώτες πέντε μέρες στο σχολείο, να χρησιμοποιεί την μάσκα υψηλής προστασίας.
Το κράτος αποφάσισε στην χαλάρωση των μέτρων στα σχολεία λόγω της αποκλιμάκωσης των δεικτών της πανδημίας. Επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι εάν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων και χρειαστεί να βγουν νέα μέτρα στην κοινότητα, τότε θα αλλάξουν τα μέτρα και στα σχολεία.

Το τελευταίο καιρό τα κρούσματα είναι σε ύφεση κάτι το οποίο βοήθησε στην αποκλιμάκωση των μέτρων. Σε περίπτωση όμως που ανέβουν πάρα πολύ τα κρούσματα, θα χρειαστεί η αυστηροποίηση των μέτρων κατά του Κορονοϊού.
Αναλυτικά τα μέτρα για τις μάσκες
Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
Τέλος, στο newse.gr, μπορείτε να βρείτε το ΦΕΚ για τα σχολεία.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Συναγερμός για φωτιά τώρα στην Βόρεια Εύβοια
Εύβοια: Έφυγε ένας άνθρωπος που άφησε το δικό του φως σε όλους
Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δεληγιάννης – 56 χρόνια εφημέριος στην Ιστιαία
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

