Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
Δύο άγνωστοι, παριστάνοντας τους πλανόδιους μανάβηδες, περιόδευαν σε περιοχές της κεντρικής Εύβοιας με ένα σχέδιο που για εβδομάδες είχε γίνει σπαζοκεφαλιά για τις Αρχές — και εφιάλτης για τους κατοίκους.
Οι δράστες, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη ταυτοποιηθεί, πλησίαζαν κυρίως ηλικιωμένους με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων και λαχανικών. Ο ένας τους απασχολούσε στην αυλή ή στο δρόμο, ενώ ο συνεργός του εισέβαλλε στο σπίτι, αρπάζοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Η δράση τους κορυφώθηκε την 1η Αυγούστου 2025, όταν και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» για τρίτη φορά μέσα στην ίδια μέρα. Αυτή τη φορά όμως, το σχέδιο δεν πήγε όπως περίμεναν.
Ο ένας από τους δύο έγινε αντιληπτός από τη σύζυγο του ηλικιωμένου και τράπηκε σε φυγή — αφού πρώτα είχε προλάβει να αρπάξει 50 ευρώ.
Όταν όμως οι ηλικιωμένοι δήλωσαν ότι τελικά δε θα αγοράσουν τίποτα, ο θρασύτατος δράστης επέστρεψε… μόνο 30 ευρώ, και μάλιστα σε δύο σχισμένα χαρτονομίσματα, προκαλώντας οργή και ειρωνικά σχόλια στην τοπική κοινωνία.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προειδοποιεί τους πολίτες —ιδίως τους ηλικιωμένους— να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αγνώστους που προσεγγίζουν τα σπίτια τους με πρόσχημα την πώληση προϊόντων.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Συναγερμός για φωτιά τώρα στην Βόρεια Εύβοια
Εύβοια: Έφυγε ένας άνθρωπος που άφησε το δικό του φως σε όλους
Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δεληγιάννης – 56 χρόνια εφημέριος στην Ιστιαία
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


