Και όμως υπάρχει ένα χωριό στην Εύβοια που έχει το πιο όμορφο όνομα που υπάρχει στον κόσμο

Υπάρχει ένα χωριό στην Εύβοια που χωρίς υπερβολή μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει το πιο όμορφο όνομα στον κόσμο.
Όχι επειδή το λένε οι ντόπιοι και όσοι το έχουν επισκεφθεί, αλλά επειδή το λέει η επιστήμη! Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, το πιο όμορφο όνομα είναι το Σοφία.
Ένα όνομα με ελληνικές ρίζες, βαθιά σημασία και απαλή μελωδία που προκαλεί θετικά συναισθήματα σε ανθρώπους κάθε γλώσσας και κουλτούρας.
Στην καταπράσινη καρδιά της Εύβοιας, ανάμεσα σε βουνά και ρυάκια, βρίσκεται το χωριό Αγία Σοφία.
Δεν είναι μεγάλο, αλλά έχει μια ξεχωριστή αύρα.
Το όνομα του χωριού προέρχεται από το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, κοντά στον Λιμνιώνα, που είναι και η παραλία του χωριού.
Η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα όνομα, είναι σύμβολο σοφίας, πίστης και αρμονίας.
Ένα όνομα που τιμά τις ρίζες του, και ένα χωριό που το κουβαλά με καμάρι. Είναι από εκείνα τα μέρη που μπορεί να μην τα βρεις εύκολα στον χάρτη, αλλά αν πας μια φορά, δεν τα ξεχνάς ποτέ.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Συναγερμός για φωτιά τώρα στην Βόρεια Εύβοια
Εύβοια: Έφυγε ένας άνθρωπος που άφησε το δικό του φως σε όλους
Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δεληγιάννης – 56 χρόνια εφημέριος στην Ιστιαία
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

