Βόρεια Εύβοια: Ώρες αγωνίας για εργάτη – Έπεσε πάνω του δέντρο

Ώρες αγωνίας για εργάτη που καταπλάκωσε δέντρο στην Βόρεια Εύβοια

Ώρες αγωνίας για εργάτη που καταπλάκωσε δέντρο στην Βόρεια Εύβοια

Εύβοια νέα: Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική μιας και ένας άντρας καταπλακώθηκε πριν από δέντρο.

Οι δυσάρεστες ειδήσεις δεν σταματούν από την Βόρεια Εύβοια. Μετά το τραγικό τροχαίο στα μέσα της εβδομάδας, τον τραγικό θάνατο ενός νέου παλικαριού από τρακτέρ, έχουμε το ατύχημα ενός εργάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δασεργάτη όπου έπεσε πάνω του δέντρο.

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που έκανε εργασίες στην περιοχή σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Αυτό που ελπίζουμε είναι να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά. Πάντως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κρισιμότητα της κατάστασης του. Με ασθενοφόρο θα μεταφερθεί στη Χαλκίδα για τις πρώτες βοήθειες και ανάλογα την σοβαρότητα του ατυχήματος θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.